DPÜ, Avrupa Birliği Projesi'nde akredite merkezi oldu

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.şunları söyledi.", Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH-Eylem 2) projesinde "Koordinatör" ve "Gönderen Kuruluş" olarak akredite oldu."

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kaan Erarslan, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH-Eylem 2) projesinde "Koordinatör" ve "Gönderen Kuruluş" olarak akredite olduğunu bildirerek şunları söyledi: "Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH-Eylem 2) projesinde "Koordinatör" ve "Gönderen Kuruluş" olarak akredite oldu. AGH projesi kapsamında, gençlerimiz AB ülkelerindeki bir Sivil Toplum Kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışma fırsatı yakalayacaklar.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesindeki projede Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, koordinatör Yrd. Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Okt. Zeynep Duran, Okt. Elif Özçiftçi ve Araş. Gör. Derya Deliktaş proje sorumlusu olarak görev aldılar. Gerçekleştirilecek olan projeden 18 ile 30 yaş arasındaki tüm gençler faydalanabilecekler."

Bir sivil toplum ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunmaktır. 18 - 30 yaş arası bütün gençlerin başvurabileceği bu projede, gençler gönüllü olarak çalışırken yaptıkları iş için maaş benzeri bir ücret almazlar ancak, yiyecek, barınma, dil eğitimi, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım ihtiyaçları için kendilerine bir ödeme yapılır ve az miktarda cep harçlığı alabilirler. Gençlerin kısa süreli( 2-8 hafta) ya da uzun süreli (2-12 ay) olarak bir AB ülkesinde gönüllü olmalarına imkan tanıyan bir AGH projesi, engelli ve imkanı kısıtlı gençleri de kapsamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber