Toplu: Lidaş'ı genişleteceğiz

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lisanslı Depoculuk A.Ş. (LİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu, Lidaş'ı genişletmeyi düşündüklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu, bu sene Ahiboz'da 30 bin ton, Lüleburgaz'da da 20 bin ton kapasiteli lisanlı depo açtıklarını belirtti.

Uzun vadeli kiralama sistemine bu yıl başlayacaklarını vurgulayan Yahya Toplu, önümüzdeki yıl Edirne, Konya ve Eskişehir'de kurulacak depolar ile sistemi genişletmeyi düşündüklerini ifade etti. Toplu, ?Lisanlı depoculuğun hedefi 2 milyon tona ulaşmak. Yani ürünün yüzde 10'u. Ama bizim dışımızda da lisanlı depoculuk işini yapan özel kuruluşlar var. Bandırma ve Çorum'da depo açtılar. Yani bu sadece kamu kurumlarına has bir şey değildir. Özel sektörde lisans alır ve lisanslı depoculuk yapabilir. Bu Türkiye geneline yayılacak. Türkiye'deki tarım ticaretinin şekli değişecek. Fizik olarak mal alımı satımı yerine kağıt alımı satımı şeklinde gerçekleşecek.? diye konuştu.

Geçen yıl Polatlı'da bulunan LİDAŞ'a 17 bin ton civarında bir hububat girişi olduğunu hatırlatan Başkan Toplu, "Toprak Mahsulleri Ofisi lisanlı depoculuğu teşvik anlamında tedbirler aldı. Hükümetin de stopaj muafiyeti var. O anlamda bu yıl 40 bin ton olan kapasitenin yetmeyeceğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber