İki bin izci kamp ateşini yaktı

Bağcılar Belediyesi'nin geleneksel izci kampı Büyükçekmece gölü kıyısında yakılan kamp ateşi ile sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 2 bin izcinin katıldığı kamp, yakılan kamp ateşinin etrafında gerçekleştirilen veda valsi ile sona erdi.

Bağcılar Belediyesi'nin geleneksel izci kampı, bin 735 izcinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yaş ve cinsiyetlere göre farklı periyotlarla gerçekleştirilen izci kampı yakılan kamp ateşi ile sona erdi. Büyükçekmece Gölü kenarındaki Wattabe Doğa Sporları Merkezi'nde kurulan kamp birer haftalık periyotlarla bir ay devam etti. Kampın finali ise kamp ateşinin yakılması ile yapıldı.

Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, izciler ve izcilerin aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Başkan Çağırıcı, Bağcılar'da ilk izcilik kampının 10 yıl önce Çatalca'da kurulduğunu ve geleneksel hale geldiğini hatırlattı. ?Gençlik bu ülkenin bugünü, yarınıdır? diyen Çağırıcı, kamplarda sevgi ve kardeşliğin ön plana çıktığını söyledi. İzci kamplarında oluşan kardeşliğin Bağcılar'da olumlu sonuçlarını gördüklerini ifade eden Başkan Çağırıcı, bu yöndeki çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, öğrencilik yıllarında yurtlarda kaldığını hatırlatarak yurt arkadaşlıklarının önemine vurgu yaptı. İzcilik kamplarında oluşan arkadaşlıkların da unutulmaz olduğunu söyleyen Turan, ?Yıllar sonra bu izcilik kampını gururla ve onurla hatırlayacaksınız? dedi.

SEKİZ ÜLKEDEN İZCİLER KATILDI

Kampa geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda altı ülkeden izci grupları katıldı. Özellikle Suudi Arabistan ve Kuveytli izciler yaptıkları gösterilerle büyük beğeni kazandı.

Kampa, dört tahta ile dünyanın önemli izci liderlerinden biri olan Kuveytli Muhammed El Hayat da katıldı. Türkiye'de izciliğin, diğer ülkelere göre daha disiplinli ve daha eğitici olduğunu ifade eden Hayat, ?Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduk? dedi.

İngiltere'den Müslüman İzciler Grubu da kampa katıldı. İbn-i Sina grubu olarak kampta yer alan lideri Prof. Dr. Obaud Khan, kampın çok verimli geçtiğini söyledi ve Başkan Çağırıcı'ya teşekkür etti.

İZCİ BAĞIRIŞLARI YAPILDI

Kamp boyunca çekilen fotoğraf ve video gösterilerinin yapıldığı programda izciler, kamp süresince öğrendiklerini becerileri sergileme imkanı buldu. İzci bağırışlarının yapıldığı program kamp ateşi etrafında gerçekleştirilen veda valsi ile sona erdi.

Program kapsamında, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da birer konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber