İzmirli gençler dokuz il turuna çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde başlatılan "Seyyah Ulu Çınar" projesi kapsamında İzmirli gençler, dokuz ile yapılacak gezi için yola çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Stadı'nda toplanan gençler, kendileri için hazırlanan otobüslere binmeden önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Basın mensuplarına proje hakkında bilgi veren Kaplan, "Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak için 2012 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, yaşadıkları yerlerden ülkemizin çeşitli illerine seyahat etmeleri amaçlandı. Bu sayede akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmalarını sağlamayı amaçlayan projeyi bugün burada hayata geçiyoruz. İlimizi temsilen 4 bin 600 öğrencinin ülkemizin diğer illerine gidiş dönüşü, yeme içmesi ve barınması devlet tarafından karşılanacaktır." dedi. Bugünkünün yola çıkan ilk kafile olduğunu belirten İl Müdürü Kaplan, "Bundan sonraki süreçte de projeye dahil olmak isteyen öğrencilerin, internette 'www.seyyah.gsb.gov.tr' adresine girerek kaydolup alınacak veli izin belgelerini kimlik fotokopileriyle birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü'ne getirmesi gerekmektedir." diye konuştu.

İzmirli gençlerin dört gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanını gezme ve tanıma fırsatı bulacağını vurgulayan Metin Kaplan, "Ankara, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Konya illerine, 26 Haziran-2 Eylül 2012 arasında bayanlar ve erkekler ayrı ayrı götürülüp getirilecektir. Bu çok önemli bir proje. Aynı şekilde bu illerden de İzmir'e gelecekler ve onlar da buradaki tarihi ve kültürel mirası yerinde görme fırsatı bulacaklar. Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerimizi, İzmir'in misafirperverliğiyle en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber