26 Haziran uyuşturucu ile mücadele günü

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Kemal Baykara, "Uyuşturucuyla mücadele için sadece yasa dışı maddelerle mücadele etmek yeterli değildir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykara, Tabipler Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, günümüzde uyuşturucu madde kullanımının dünya için adeta bir salgın hastalık haline geldiğini belirterek, geri kalmış ülkelerde üretilen uyuşturucu maddelerin az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler üzerinden nakliyesinin yapıldığını kaydetti.

Uyuşturucunun gelişmiş ülkelerde satışının yapıldığını anlatan Baykara, şöyle konuştu:

"Üretimin ve nakliyenin kolay olması için ülkelerde insanların bağımlı olması sağlanır. Ayrıca bu ülkelerde uyuşturucu taşınmasını kolaylaştırmak için mevcut terör örgütlerine destek verilerek karışıklık yaratılır. Güzel ülkemizde de terör örgütlerinin en büyük gelir kaynağı uyuşturucu, akaryakıt, sigara kaçakçılığıdır. Devletimiz kaçakçılığa her ne sebeple olursa olsun izin vermemelidir. Kaçakçılık ve uyuşturucu kullanımıyla etkin mücadele etmeden terörü bitirmek mümkün değildir. Uyuşturucuyla mücadele için sadece yasa dışı maddelerle mücadele etmek yeterli değildir. Sigara, alkol ve uçucu maddeler uyuşturucu madde kullanmanın ilk adımıdır. Bu bağımlılık yapan zararlı maddeleri kullanan kişiler çok kolay uyuşturucuya alıştırılabilir."

-"Afyonkarahisar'da 2011 yılında Narkotik suçlarda yüzde 24 artış oldu"-

Baykara, sigara ve alkol bağımlılığında alınan tedbirlerle belirli bir mesafe kaydedildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Uçucu maddeler konusunda mevcut yasaların eksikliği ve uygulama hataları nedeniyle sıkıntılar günden güne büyüyor. Bu konularda acilen yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Uçucu madde bağımlıları mutlaka tedaviye yasal olarak yönlendirilmelidir. Afyonkarahisar'da Tütün Kurulu, Uçucu Maddelerle Mücadele Kurulu ve Uyuşturucuyla Mücadele Kurulları toplandı. Bu kurulların başarısızlığı nedeniyle Afyonkarahisar'da maalesef emniyet raporlarına göre 2011 yılında Narkotik suçlarda yüzde 24 artış olmuştur. Bunda ilimizin coğrafi açıdan kavşak ve geçiş noktası olmasının da etkisi vardır."

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Deniz Açık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber