5 yıllık çalışma sonuç verdi, anıt mezarlar restore edilecek

Gaziantep'te Elif, Hisar ve Hasanoğlu anıt mezarlarının restorasyon çalışmalarının yapılması için 5 yıldır mücadele eden AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın çabaları sonuç verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, yaptığı açıklamada, restorasyon işlemlerinin Elif Anıt Mezarı'ndan başlayacağını müjdeleyerek, "Restorasyon için 926 bin lira ödenek tahsisi yapıldı. Bunun için ihale yapılacak." dedi.

Antik dönemlerde Kuzey Mezopotamya olarak bilinen dünyanın en önemli bölgesinde yer alan Gaziantep'in antik kentler, ören yerleri, kaleleri, höyük ve farklı kültürleri yansıtan çeşitli özellikleri gün ışığına çıkarılmaya ve turizme kazandırılmaya devam ediliyor. Sahip olduğu kültürel değerler arasında anıt mezarlarıyla da dikkat çeken Gaziantep'te Elif, Hisar ve Hasanoğlu isimleriyle bilinen üç ayrı anıt mezarın da restorasyonu için beş yıldır yoğun bir çalışma yürüten AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın girişimleri sonuç verdi.

Rolöve çalışmaları tamamlanan anıt mezarlardan öncelikle Elif Anıt Mezarı'nın restorasyon çalışmalarına başlanacak. Gerekli her türlü çalışmanın tamamlandığını ve projenin ihale aşamasına geldiğini ifade eden Erdoğan, "Gaziantep ve Anadolu kültür tarihinin en önemli eserleri arasında yer alan anıt mezarlarımızla ilgili beş yıldır yoğun bir çalışma süreci geçirdik ve çalışmalarımız sonuçlandı. Her üç mezarla ilgili röleve çalışmaları tamamlandı. İlk olarak Elif Anıt Mezarı'nın restorasyon çalışmaları başlatılacak olup bu konuyla ilgili 926 bin lira ödenek ayrıldı. Bu ödeneğin 500 bin liralık bölümü serbest bırakıldı. Konuyla ilgili ihale çalışmalarına başlandı ve kısa bir süre içerisinde ihale çalışmaları tamamlanacak. Ardından çevre düzenlemesi ve restorasyonu başlatılacak. Binlerce yıllık kültür abidesi olan ve bölge turizmi için önem taşıyan anıt mezarlarımızdan Elif Anıt Mezarı'nın restorasyonunun tamamlanmasının ardından Hasanoğlu ve Hisar anıt mezarlarının da restorasyonları gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber