GAÜN'de mezuniyet coşkusu

Gaziantep Üniversitesi'nde yaklaşık 4 bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mühendislik Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Gaziantep Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Bilimleri Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrenciler, amfi tiyatroda düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, mezun olan öğrencilere ileri ki hayatlarında başarılar diledi.

Törene katılan Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, başarılı olabilmek için öğrencilerin kendilerini öne çıkarmaları gerektiğini belirtti.

İnsan hayatının önemli dönüm noktaları olduğunu ifade eden Kurban, şöyle konuştu:

"En önemlisi böyle mutlu bir günde yüksek okuldan mezun olan şanslı bir insan olmasıdır. Bugün bu değerli arkadaşlarım Türkiye nüfusunun çok az bir kısmını oluşturmaktadırlar. Önemli olan bundan sonra neler yapacağınız. Sizin diğerlerinden bir farklılık yaratarak kendinizi öne çıkarmak gibi bir zorunluluğunuz var. Elbette yine en büyük rehberiniz çalışmak olacaktır. Gecenizi gündüzünüze katıp çalışmalısınız."

Konuşmaların sonrasında kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere Kurban, Göğüş, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin tarafından diploma ve hediye takdim edildi.

Törenin sonunda mezun olan öğrenciler keplerini fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Törene, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, çok sayıda öğretim elamanı, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Hasan Özkal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber