Eker: Veterinerlik mesleğini Akif'ten esinlenerek tercih ettim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstiklal Şairi Akif'in hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu, veterinerlik fakültesini seçmesinde de Akif'i örnek aldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy'un adına açılan konferans salonu için düzenlenen programda konuşan Bakan Mehdi Eker, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Lisedeyken veterinerlik mesleği ile ilgili herhangi bir şey bilmediğini anlatan Bakan Eker, meslekle ilgili çağrışımın kendisinde Mehmet Akif Ersoy olduğunu anlattı. Üniversite tercihlerinde veterinerliği ilk tercihleri arasına yerleştirdiğini kaydeden Eker, Mehmet Akif Ersoy'un örnek alınan bir şahsiyet olması sebebiyle, onun izinden yürümeye çalıştığını söyledi.

Akif'in milli bir şair olarak önemli bir payeye sahip olduğu düşüncesini de dile getiren Eker, ?Bu haklı bir gurur kaynağıdır. Ama bizim için yad edilmesi gereken abidevi bir şahsiyettir. O aynı zamanda veterinerlik mesleğinde de çok başarılı bir isimdi. Bu açıdan ben de herkesin bildiğinden ayrı olarak ?Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy' olarak bu konferans salonunun adının konulmasını isterdim.? ifadelerini kullandı.

Bakan Eker, konuşmasında Akif için ?Aruz vezninin üstadı? değerlendirmesinde bulundu. Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitleri de edebi bir dille anlatan Bakan Eker, Akif'in yer yer dizelerine atıfta bulunup salonda duygu dolu anların yaşanmasını sağladı. Bakan Eker kullandığı naif ve edebi dille de kendine kulak verenlerin büyük beğenisini topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber