TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2016 yılında Antalya'da yapılacak olan çiçek ve çocuk temalı Tescilli Evrensel Botanik Sergisi'nin etkinliklerinin planlanması, düzenlenmesi ve yönetilmesiyle ilgili usul ve esasları belirleyen EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısı'nın 3 maddesi kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 23:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komisyon, Ak Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan'ın başkanlığında toplandı.

Toplantıda, muhalefet milletvekilleri, icra kuruluna yerel örgütlerden daha çok katılımın sağlanması gerektiğini belirterek, yerel dinamiklerin devre dışı bırakıldığı yönünde eleştirilerde bulundu.

Hangi örgütlerin icra kuruluna girmesi gerektiği konusunda tartışmalar yaşanırken, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, toplantıya yarın devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Hazırlanan önergelerin eksik olduğunu ve birçoğunun kendine ulaşmadığını ifade eden Günal ile Komisyon Başkanı Elvan arasında bu konuda tartışma yaşandı.

Tartışmanın ardından Günal, "Böyle dayatma, baskı olmaz" diyerek toplantıyı terk etti.

Daha sonra CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, verdiği değişiklik önergesi üzerinde söz alarak toplantıyı, "Samimiyetsiz" olarak niteledi. Sapan'ın bu sözüne Komisyon Başkanı Elvan ile Ak Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel'in, ayağa kalkarak Sapan'a,

"Kimsin sen- Nasıl samimiyetsiz diyebilirsin-" sözlerine Sapan, "Sen kimsin" karşılığını verdi. İki milletvekili bir süre tartıştı. Tartışmanın sona ermemesi üzerine, Komisyon Başkanı Elvan, yarın devam etmek üzere toplantıyı kapattı.

Öte yandan, verilen bir değişiklik önergesinin kabul edilmesiyle, "Danışma ve Yönlendirme Kurulu"nun adı "EXPO Konseyi" olarak değiştirildi.

Muhabir: Alp Özden

Yayıncı: Murat Taydaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber