Gaziden para isteyen minibüs şoförüne 169 lira ceza

Edirne Belediye Başkanlığı, gazi kartını göstermesine rağmen kendisinden para isteyen şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücüsüne belediye encümen kararıyla 169 lira idari para cezası verildiğini açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplu taşıma araçlarında şehit, gazi ve yakınlarının ulaşımdan ücretsiz yararlanmasına rağmen çok sayıda şikayet alındığı ifade edildi. İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda genelge yayınladığı hatırlatılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Belediyemiz denetiminde çalışan toplu taşıma araçlarında şehit, gazi ve yakınlarının şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanması ile ilgili olarak çok sayıda sözlü ve yazılı şikayet belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne iletilmektedir. Edirne Toplu Taşıma Sistemi'ne dahil bazı araçlarda söz konusu kişilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın 2010/50 sayılı genelgesi ile buna ilişkin belediye meclisimizin 02/03/2011 tarih ve 2011/77 karar sayılı kararı bulunmaktadır. Bu konuda Edirne Toplu Taşıma Sistemine dahil minibüs şoförlere yazılı ve sözlü uyarılmıştır. Buna rağmen şehir içi ulaşımda çalışan minibüslerin birinde gazi kartını gösterdiği halde minibüs şoförünün gaziyi rencide edici konuştuğu yolunda müdürlüğümüze ulaşan şikayet sonucu minibüs şoförüne 21 Haziran 2012 tarih ve 2012/923 sayılı Encümen Kararı ile 169 lira para cezası kesilmiştir." -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber