Sağlık memuruydu, tıp fakültesini bitirip doktor oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 12:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tevfik Işık - Kayseri 112 Komuta Merkezi'nde sağlık memuru olarak çalışan 30 yaşındaki Mete Karataş, 10 yıl önce kazandığı tıp fakültesini bitirerek doktor oldu.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde ambulans yönlendirmesi yapan sağlık memuru Mete Karataş (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık meslek lisesini bitirdikten sonra sağlık memuru olarak Niğde'ye atandığını söyledi.

2002 yılında tıp fakültesini kazandığını ancak Niğde'de çalıştığı için bir süre eğitimini dondurduğunu belirten Karataş, tayini Kayseri'ye çıktıktan sonra yeniden okuluna devam ettiğini kaydetti.

Hem çalışıp hem okumak durumunda kaldığı için zorlandığını ancak amacına ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Karataş, şunları söyledi:

''Kayseri'ye tayin olduktan sonra hem sağlık memuru olarak görevimi yapıp, hem okuluma devam ettim. Bu süreç biraz sıkıntılı oldu. Tıp fakültesinin yoğun ders programı olduğu için derslerime devam etmek zorundaydım. Geceleri nöbet tutup mesaimi tamamlayıp, gündüzleri de okuluma devam ediyordum. Bu sıkıntıları yaşadıktan sonra tıp fakültesinden 10 yılda mezun oldum. İl Sağlık Müdürü, başhekimim ve mesai arkadaşlarım bana destek oldular. Bu süreçte evlendim ve bir çocuğum var. En büyük destekçilerimden birisi de eşim oldu. Ona da desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.''

İnsan sağlığının çok önemli olduğunu, sağlık memuru olarak insanlara yardımcı olmaya çalıştığını anlatan Karataş, ''Bundan sonra hekim olarak insanlara yardım etmeye devam edeceğim. Rabbim bunu nasip etti. İnşallah görevimi en iyi şekilde yerine getireceğim'' diye konuştu.

-Sağlık Müdürü Öksüzkaya'den plaket-

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya da Mete Karataş'ı çalıştığı yerde ziyaret ederek, başarısından dolayı kutladı.

Karataş'a plaket veren Öksüzkaya, ''Tıp fakültesi okumanın zorluğunu bilen biriyim. 112 Komuta Merkezi'nde arkadaşlarımız büyük özveriyle çalışıyor ama Mete arkadaşımızın yeri bir başka. Çünkü, hem aile reisi, hem burada sağlık memuru olarak çalışıyor, hem de tıp fakültesini bitirdi. Kendisine kurumsal anlamda elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Ama kendi özverisi olmasa buralara kadar gelemezdi. Mete'nin bu özverisinin herkese örnek olması gerektiğini düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber