Yunus Emre ismini taşıyan okullar arasında kardeşlik projesi

Eskişehir Valiliği, büyük Türk mutasavvıfı ve halk şairi Yunus Emre ve düşüncelerinin daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla yeni bir çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma kapsamında Türkiye genelinde Yunus Emre adını taşıyan okullar arasında 'Kardeş Okul' uygulaması başlatıldı. Eskişehir Yunus Emre İlköğretim Okulu ile Elazığ'da aynı adı taşıyan okul 'kardeş' ilan edilerek, bu uygulamanın öncüsü oldu. Proje kapsamında, Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri, Elazığ'daki kardeşlerine yardım elini uzatmak amacıyla Eskişehir Valiliği'nin yayınları ile okuma ve kaynak kitaplardan oluşan 13 koli kitap gönderdi.

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Yunus Emre adını taşıyan bütün eğitim kurumlarının Yunus'un daha iyi tanıtılmasında birer elçilik fonksiyonu üstlenmesini hedeflediklerini söyledi.

Bunun için gereken katkıyı sağlayacaklarını belirten Vali Koçdemir, ?Bu uygulamanın iki şehir arasında kültür alışverişine de önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Dostluk ve sevgi sözcüsü Yunus Emre'yi başta ilköğretim öğrencileri olmak üzere herkese en iyi şekilde tanıtmayı arzuluyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber