Özel Şehzade Mehmet Lisesi altyapıdan güreşçiler yetiştiriyor

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Güreş Takımı, 2012-2013 eğitim öğretim yılında yapılacak müsabakaların hazırlıklarına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul tesislerinde 25 öğrencinin katıldığı birinci etap hazırlık kampının iki hafta süreceği bildirildi. Kamp süresince günde çift idmanla kuvvet ve kondisyon ağırlıklı çalışmalar yapılacak. İkinci etap hazırlık kampı ise eylülün ilk iki haftasında, minder ağırlıklı çalışmalarla devam edecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren antrenör Behçet Karaca, kamptaki çalışmaların çok yararlı geçtiğini söyledi. Ata sporuna altyapıdan yeni güreşçiler kazandırmak istediklerini belirten Karaca, ?Kampın başlangıcında öğrencilerimizin son durumlarını görmek için performans testleri yaptık. Eyüp Sayan ve Emre Karaca, 8-10 Haziran 2012 arasında Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası'nda milli takımda güreşti. Ayrıca iki öğrencimizin halen Avrupa şampiyonasına hazırlanan Yıldızlar Milli Takım kampında bulunması da bize ayrı bir heyecan vermektedir.? dedi.

Özel Şehzade Mehmet Lisesi Müdürü Giray Kara ise, ?Öğrencimiz Eyüp Sayan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın 8-10 Mayıs 2012 arasında Karaman'da düzenlediği okul sporları yarışmalarında, Türkiye 15-16 Yaş Serbest Güreş Şampiyonası'nda 63 kiloda birinci olmuştur. Aynı şampiyonada öğrencimiz Deniz Yasak ise 69 kiloda üçüncülüğü elde etmiştir. Okul olarak Türk güreşine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber