KESK gözaltılarını protesto ettiler/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki gün önce düzenlenen operasyonlarda KESK, Eğitim-Sen gibi birkaç sendikanın yöneticilerinin de gözaltına alınması, Ankara Adliyesi önünde protesto edildi.

Ankara Adliyesi önünde toplanan kalabalık, ellerinde taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla birçok sendikacının gözaltına alınmasını protesto etti. "KESK'e Dokunma" yazılı dövizler taşıyan protestocular, hükümet aleyhine sloganlar attı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekilleri Sena Kaleli, Veli Ağbaba ve Süleyman Çelebi'nin yanı sıra BDP Milletvekili Pelvin Buldan da protestoya destek verdi.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ise, bir basın açıklaması yaparak gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

KCK OPERASYONU BEYOĞLU'NDA PROTESTO EDİLDİ

Terör örgütü PKK?nın üst yapılanması KCK?ya yönelik yürütülen soruşturmada Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bağlı sendikaların yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınması Taksim'de protesto edildi.

Tünel Meydanda toplanan bini aşkın eylemci sloganlar atarak Taksim Meydana doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sloganlar atan grup gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Eyleme CHP İzmir Milletvekili Musa Çam,

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Demir, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, sanatçı Ferhat Tunç da destek verdi. "Hiçbir baskı ve operasyon emekçilerin sesi KESK'i yıldıramayacak" yazılı pankart açan grup üyeleri ?KESK?ime Dokunma? dövizleri taşıdı. Yürüyüşe geçen grup yaklaşık bir saat sonra Taksim Meydana gelerek burada bir süre oturma eylemi yaptı. DİSK Genel Başkanı Erol Ekici burada yaptığı konuşmada "Bu operasyonlar ne ilk, ne de son. KESK, mücadele tarihinde baskı ve tehditlere rağmen bugünlere geldi. İktidar, KCK'yı bahane ederek muhalifleri gözaltına alıyor. KESK, bu ülkenin yasaları ve hukukuyla kuruldu. Toplumun bütün kesimlerinin mücadelesine sahip çıktı" diye konuştu. Konuşmaların ardından grup olaysız dağıldı.

İHA-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber