Kayseri'de bu yıl 122 kişi hafız oldu

Kayseri'de bu sene 75'i kadın toplam 122 kişi Kuran-ı Kerim'i ezberleyerek hafız oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafızlık merasiminde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, diğer hiçbir kutsal kitabın hafızının olmadığına dikkat çekerek, ?Allah Kuran'nı hafızlarıyla koruyor.? dedi.

Kayseri'deki Kuran kurslarında okuyan ve Kuran-ı Kerimi ezberleyen hafızlar için bugün Camii Kebir'de bir merasim düzenlendi. Törende konuşan DİB Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Kuran'ın çok büyük bir mucize olduğunu vurguladı. Erbaş, ?Bu mucizelerden birisi onun hıfzedilmesidir.? dedi.

Dinler tarihi öğretim üyesi olduğunu belirten Erbaş, dünya üzerinde bir tane bile Tevrat, İncil ve diğer kutsal kitapların hafızı olmadığını ifade etti. Erbaş, ?Ama milyonlarca Kuran hafızı var. Bu Kuran'ın en büyük mucizelerinden birisidir. Bu kardeşlerimiz de bu mucizenin bir ürünüdür. Allah Kuran'ı hafızlarımızla muhafaza ediyor. Kuran'ı onlar, hafızlarımızı da ömür boyunca Kuran muhafaza edecek inşallah.? şeklinde konuştu.

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil ise hafızlığın Hz. Peygamber (sav) döneminde başladığını ve dört halifenin Kuran'ı ezbere bildiğini söyledi. Maraşlıgil, hafızlık yapanları, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

Konuşmaların ardından Hunat Hatun Camii imamları Mustafa Baş ve Salih Akyüz ile Türkiye Kuranı güzel okuma birincisi Adem Bilir, Kuran-ı Kerim okudu. Son olarak Kuranı ezberleyen 47 erkek hafıza çeşitli hediyeler verildi. Merasim, toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber