Amerika'daki Ahıskalılar Bursa'ya çıkarma yaptı

Amerika'nın Ohio Eyaleti'nde yaşayan ve bulundukları bölgelerdeki konumlarını güçlendirmek amacıyla Türkiye´ye gelen Ahıska Türkleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahısta Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı Islom Shakhbandarov başkanlığında Bursa'ya gelen ve aralarında Deyton Belediye Başkanı Gary David Leitzell ile Riversayd Belediye Başkanı William R. Flaute'nin de bulunduğu 17 kişilik ekip, Doburca'daki sosyal tesislerde ağırlandı.

Amerika'da yaşayan Türklerin topluma adaptasyonu ve ABD bölgesel yönetimi nezdinde saygınlıklarının artırılması hedefiyle Türkiye'yi ziyaret eden misafir ekibin Bursa'nın yanı sıra Ankara ve İstanbul'da da resmi kurum ve kuruluşlara ziyarette bulunacağı bildirildi. Ahıska Türklerinden oluşan ve aralarında yabancı misafirlerin de bulunduğu konuk ekip, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ahıska Türklerini ve Amerikan yerel idarecilerini Bursa´da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerle özellikle de ABD ile ortak projeler gerçekleştirmeye hazır olduklarını bildirdi. Konuya ilişkin yapılacak başvurulara her zaman açık olduklarını bildiren Ödünç, Bursa ve Deyton arasında uygun platformlarda gerçekleştirilebilecek çalışmalarda ortaklıklar yapılabileceğine işaret etti.

Heyet, Bursa Valiliği ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) da ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber