Bitlis'te kaçırılan öğretmenler

Bitlis'te terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan, bir süre sonra serbest bırakılan 2 öğretmen, memleketleri Konya'ya geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi plakalı bir araç ve sivil polisler eşliğinde Konya'ya getirilen öğretmenler Mehmet Örk ve Ömer Sürücü'nün ilk durağı, öğretmenlerden Mehmet Örk'ün, merkez Karatay ilçesindeki Türk bayrağı asılı baba evi oldu.

Örk, ailesi ve akrabaları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı. Genç öğretmen Örk, annesi ve babası başta olmak üzere aile bireylerine sarılarak hasret giderdi.

Baba Kerim Örk, duygularını soran gazetecilere; kötü günler geçirdiklerini ancak bunların geride kaldığını belirterek, "Şimdi çok mutluyuz. Bu süreçte kimse bizi yalnız bırakmadı. Destek veren, çocuklarımızın kurtarılması için çalışan yetkililere teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun" dedi.

Kaçırılan diğer öğretmen Ömer Sürücü de buradaki karşılamanın ardından, yine merkez Karatay ilçesi Şems-i Tebrizi Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine getirildi. Sürücü'nün ailesi de evlatlarını karşılarken duygu dolu anlar yaşadı.

Muhabir : Mümin Altaş / Murat Aslan

Yayıncı : Osman Kurt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber