Diyarbakır'da ücretsiz nefes ölçümü

Diyarbakır'da yarın ücretsiz nefes ölçümü yapılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Toraks Derneği TTD Güneydoğu Anadolu Şubesi'nden yapılan açıklamada, 27 Haziran'da Amerika ve Avrupa'da "Dünya Nefes Ölçüm Günü" etkinliğinin gerçekleştirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Bugünde ücretsiz olarak nefes ölçüm testi yapılacaktır. Bu test, bir borunun içine güçlü olarak üflenerek yapılan, en fazla 10 dakika süren basit bir testtir. Özellikle 40 yaşın üzerinde olan, sigara içen, sık sık öksüren ve nefes darlığı çeken kişilerin mutlaka bu testi yaptırmaları gereklidir. Çünkü bu test ile ilerleyici bir hastalık olan kronik obstrüktif (Tıkayıcı) akciğer hastalığına erken tanı koymak ve ilerlemesini önlemek mümkündür. Ayrıca astım hastalarının bir kısmı da bu testle teşhis edilebilmektedir. Bu test sonucu nefes değerleri düşük çıktığında, mutlaka göğüs hastalıkları uzmanına başvurulması gereklidir."

Ayrıca gün nedeniyle, halka spor yapmanın öneminin de hatırlatılmak istendiği belirtilen açıklamada, "Spor tüm insanların sağlıklı kalması için önemlidir. Aynı zamanda akciğer hastalarının sağlığını yeniden kazanması için de spor yapılması önerilmektedir" denildi.

Açıklamada, yarın Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde ücretsiz nefes ölçümü (spirometri) yapılacağı belirtildi.

Muhabir: Özgür Ayaydın

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber