Balıkesirli şehidin cenazesi cemevinde kılınan namazdan sonra toprağa verildi

Siirt'in Eruh ilçesinde Eruh - Şırnak arasında yol güvenliğini sağlayan askerlere yönelik teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın (28) cenazesi memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin cenazesi merkeze bağlı Çukurhüseyin Köyü'de bulunan Cemevi'nde kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın cenazesi öğleden sonra askeri uçakla Balıkesir'e getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, saat 18.00 sıralarında uzun bir konvoy eşliğinde Balıkesir Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile köyüne getirildi. Şehidin cenazesi helallik almak için ilk olarak Çukurhüseyin Köyü'de bulunan baba evinin önüne getrildi. Evin önünde Alevi Dedesi Mucur Oğuz tarafından okunan duaların ardından toplanan kalabalıktan helallik istendi. Bu sırada şehidin annesi Solmaz Günay, eşi Sabiha Günay, ağabeyi Ali Günay ve akrabalarının tabuta sarılarak ağıt yakmaları duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Şehidin yüzünü son kez görmek isteyen eşi Sabiha Günay'a izin verilmedi. Şehidin cenazesi daha sonra silah arkadaşları tarafından cenaze aracına konularak Köy çıkışında bulunan Cemevi önüne götürüldü.

Cenaze törenine katılan bir gurup terör örgütü aleyhinde slogan attı. Törene katılanlar Çukurhüseyin Köyü Cemevi önünde bulunan alanda toplandı. Burada Alevi Dedesi Mucur Oğuz tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra omuzlara alınan Türk bayrağına sarılı tabut köy mezarlığına götürüldü. Şehit Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın cenazesi burada toprağa verildi.

Törene Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, 9. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, kaymakamlar, daire müdürleri, siyasetçiler, üst düzey polis ve askerler, şehidin yakınlarının da aralarında bulunduğu kalabalık bir bir toluluk katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber