ASGİAD Başkanı Bilgiç açıklaması

Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği (ASGİAD) Başkanı Mehmet Fatih Bilgiç, sanayi temsilcilerinin "Mesleki Eğitimdeki Etkinliğinin Arttırılması" projesinin mesleki eğitimin gelişmesine büyük katkı sağladığını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 01:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgiç, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje faaliyetleri çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler yaptıklarını belirterek, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Mesleki ve Teknik Liseleri, İnternet Tekstil ve Barteknik A.Ş'nin ortak olduğu proje ile Adıyaman'da mesleki ve teknik eğitim ile iş piyasası arasında işbirliğinin artırılması adına çok olumlu sonuçlar aldıklarını ifade etti.

Bilgiç, şunları kaydetti:

"AB'nin hibe desteği ile mesleki ve teknik eğitimin gelişmesi için yurt içinde yapılan etkinliklerle okul sanayi işbirliğini arttığı gibi yurt dışında da yeni ortaklıklar oluşturuldu. Proje kapsamında proje ortaklarından oluşan 10 kişilik bir katılımcı ekip Mayıs 2012'de Danimarka'da eğitim ve incelemelerde bulundu.

Halen 10 kişilik ayrı bir ekip ise Almanya'da çalışmalar yürütmektedir. Sanayi temsilcileri, öğretmen ve yöneticilerin yurt dışında edindikleri kazanımları ilimizde ilgili kişilere aktaracaklarını proje ile yurt içinde ve yurt dışında oluşturulan işbirliği devam edecek. İş piyasasının aradığı nitelikte ara elemanın yetişmesi için de çalışacağız."

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Mehmet Öztaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber