'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında sağlık taraması yapıldı

Adıyaman'da, sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla düzenlenen "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamında sporcular ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 01:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye'de 81 ilde spor kültürünün yaygınlaştırılması için uzman antrenörler tarafından vatandaşlara sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla düzenlenen projenin Adıyaman ayağında Atatürk Stadyumu'nda yürüyüş yapan sporcular Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık ekibi tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık taramasına katılan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamında Adıyamanlıların 7'den 70'e spor yaptığını vurgulayarak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Adıyaman'da herkesin spor yapması için bütün imkanların kullanıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise

"Koşabiliyorsan Koş" projesi kapsamında halkın tüm branşlarda sağlıklı bir şekilde spor yapabilmesini hedeflediklerini söyledi.

Bağcı, şunları kaydetti:

"İl Sağlık Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz ve Bakanlığımız tarafından başlatılan 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında Adıyaman Atatürk Stadyumu'nda spor ve yürüyüş yapan vatandaşlarımız sağlık kontrolünden geçirildi. Adıyaman'da bütün halkımızın daha iyi şartlarda spor yapabilmesi için bütün tesislerimizde antrenörler görevlendirmek suretiyle tüm yaş kategorilerinde ve branşlarda halkımıza spor imkanı sağlıyoruz.

Amacımız herkesin sadece spor yapabilmesi değil. Aynı zamanda sağlıklı birer birey olarak yaşamlarını sürdürmeleridir. Bu bağlamda İl Sağlık Müdürlüğümüzce ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz proje ile spor yapan tüm sporcularımıza kan tahlili ve nefes ölçümleri yapılarak genel sağlık taramasından geçirildi."

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Mehmet Öztaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber