Misafirhane ücretlerine makul ölçüt getirilsin

Haber Giriş : 13 Temmuz 2005 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı ekte göndermiş olduğum Talimatla Devlete ait tüm misafirhane ve kamp v.b. tesislerin ücretleri belirlemektedir.Hemde hiçbir makul ölçüt aramadan.

Ben Şuan bir kamu kurumunun misafirhanesinde kalmaktayım, kaldığım misafirhane nüfusu 2.000 olan bir ilçede bulunmaktadır.Bulunduğum yerde maalesef ev kiralama imkanı kısıtlı bunun haricinde bekar çalışana ev verilmek istenmiyor. Bekar olduğumuzdan bunun gibi bazı zorluklarla karşılaşıyoruz.

Bu Talimatla hiçbir kıstas getirmeden Ankaradaki, İstanbuldaki, İzmirki misafirhane ücreti ile 2.000 nüfuslu bir ilçedeki misafirhane ücretlerini denk tutmakta öyleki bu üçret kişi başına alındığımdan 10 m2 bir odaya iki adet yatak konulmuş ve kişi başı günlük 4,50 YTL/Gün ücret alınmaktadır.

Aylık 10 m2 odadan 270,00 YTL/Ay ücret alınmaktadır.

Bulunduğumuz yerde evli personelin ikamet ettiği 2+1 Lojman kirası 130 YTL/Ay dır.

Bu sorun Benim çalıştığım İşletme Müdürlüğünde 30 civarı personel bu sıkıntıdadır, Ayrıca bu taşra Teşkilatı bulunan tüm personelin ortak sıkıntısıdır.

Maliye Bakanlığı bu talimatı çıkarırken hep Büyükşehirlerdeki ve tatil yörelerindeki yerleri dünüşerek çıkarmış olsa gerek bu konuda yardımlarınızı talep etmekteyim.

Yayın hayatınızda başarılar.

Mehmet Efe
Ulaştırma Bakanlığı
Karayolları Gen. Müd.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber