Kayseri'nin ihracatı artmaya devam ediyor

Kayserili sanayicilerin 2012 Mayıs ayı ihracat rakamları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,4, bir önceki aya göre yüzde 8,2 artarak 140 milyon dolara ulaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ?İhracatımız artmaya devam ediyor. Bu ay üyelerimiz tarafından 108 ülkeye ve üç serbest bölgeye ihracat yapılmıştır.? dedi.

Geçen mayısta toplam 172 üyeleri tarafından ihracat yapıldığını belirten Oda Başkanı Boydak, ?Bu sayının daha da artmasını temenni ediyoruz. Bu kadar siyasi karışıklığın olduğu bir dönemde Kayserili sanayicilerimize, ihracatı arttırma yönünde var güçleriyle gayret gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde daha iyi rakamlarla başarılı olmanın yollarını arayacağız.? şeklinde konuştu.

İhracatta ilk üç sırayı yine Irak'ın aldığını, ardından Almanya ve ABD'nin geldiğini belirten Mustafa Boydak, en çok ihraç edilen ürünlerinse sırasıyla demir-çelik-sac-iletken-maden, elektrikli ev aletleri ve tekstil olduğunu kaydetti. İlk üç firmayı ise HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş., Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. olarak sıraladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber