Restorasyonu devam eden Tarihi Gazi Mektebi, açılış için gün sayıyor

Adana tarihi açısından çok önemli kabul edilen ve Tepebağ Mahallesi'nin sembol yapılarından Gazi Mektebi'nin Seyhan Belediyesi tarafından sürdürülen restorasyon çalışması tamamlanmak üzere.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana eski valilerinden Cemal Paşa'nın 1909'da şehirdeki yetim çocuklara öncelik verilecek şekilde inşa ettirdiği ve uzun yıllar ?Sanat Okulu' olarak hizmet veren bina Cumhuriyet'in ilanından sonra ilkokul yapıldı. İlk yıllarda Gazi Mektebi olarak anılan sonrasında ismi Gazi Paşa İlköğretim Okulu'na dönüştürülen bina yıllarca eğitim hizmetlerine ev sahipliği yaptı.

Adana Valiliği'nin koordinesinde Tepebağ Mahallesi'nde sürdürülen ?sağlıklaştırma ve restorasyon' çalışmaları kapsamında Seyhan Belediyesi'ne Gazi Mektebi'nin restorasyonu başta olmak üzere okul binası ve tarihi Musa Balı Konağı'nın da üzerinde bulunduğu Turhan Arın Sokak'ın sağlıklaştırılması çalışması verildi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, tarihi eserlerin geçmişten günümüze üstlendikleri kimlikleri gelecek yıllarda da taşıyacak şekilde korumanın önemli olduğunu vurguladı. Başkan Öztürk, ?Binlerce yıllık geçmişe sahip Adana'mızda böylesine ciddi bir çalışmayı belediye olarak sürdürüyor olmanın haklı sevincini yaşıyoruz. Restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra da Gazi Mektebi'nin şehir kültürünün yaşatılacağı çok önemli bir çekim merkezi olacağına inanıyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber