Pen-Kon ilk genel kurulunu yaptı

Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (Pen-Kon) ilk genel kurulunu yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkanlığa, derneğin kurucu başkanlık görevini üstlenen Mehmet Haskaya getirildi.

Pen-Kon dernek binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen seçime çok sayıda üye katıldı. Divan başkanlığını Ali Kömürcü'nün yaptığı genel kurulda, faaliyet raporunun okunmasının ardından seçime gidildi. Derneğin kurucu başkanı Mehmet Haskaya'nın tek aday olarak yeniden başkanlık görevine seçildiği genel kurulda, yönetim kurulu üyeliklerine ise Şıho Kaya, Sefer Çağlayan, Güngör Salman, Hayri Aytaç, Mehmet Yürekli, Bülent Atay, Adem Altan, Ali Bulgan, Tacim Eltan, Şeref Köçe, Ali Öztürk, Burhan Memiş, Ahmet Ağcan ve M.Akif Kömürcü getirildi.

Pen-Kon'un, yaklaşık 6 ay önce kurulan bir dernek olduğunu ve ilk genel kurulunu gerçekleştirdiğini ifade eden Pen-Kon Başkanı Mehmet Haskaya, ?Kuruluşumuzun ilk ayında Pentex 1. Penye Tekstil ve Yan Sanayi Fuarı'nı düzenleyerek, üyelerimiz adına ilk önemli çalışmamıza imza attık.? dedi.

Penye ve konfeksiyon sektörünün, Gaziantep'te 60 yıllık bir tarihi olduğunu, fakat bu meslekte çalışanların yıllarca sesini kimseye duyuramadığını ifade eden Haskaya, ?Şimdi bir araya gelerek bir çatı altında toplandık. Sektörümüzün sorunlarını ele alarak çözümü noktasında çalışmalar yürüteceğiz. Özellikle kayıt dışı ekonomi ve kalifiye eleman sıkıntısını sona erdirmek için mücadele edeceğiz. Bu sektör Gaziantep'in bel kemiği konumunda, eskiden sadece İstanbul vardı. Şimdi biz tüm dünyaya ismimizden bahsettiriyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber