Manisa'da yurt ve yuvalarda kalan çocuklar Türkiye badminton şampiyonu oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da düzenlenen 1. Türkiye Badminton Şampiyonası'nda, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altında bulunan çocuklardan oluşan takım birinci oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi öğretmeni Hasan Erdem ve antrenör Hatice Tokmakçı'nın çalıştırdığı takımda çocuk yuvasından üç, çocukevlerinden üç, Yetiştirme Yurdu'ndan iki, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nden iki sporcu bulunuyor. Şampiyonada toplam bin 360 puan alarak birinciliği elde eden Manisa takımı, 6 altın ve 8 gümüşle en çok madalya kazanan takım oldu.

Şampiyon öğrenciler, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Öğrencileri ödüllendiren Vali Daşöz, yurt ve yuvalarda kalan çocuklar olarak hem eğitimlerini hem spor hayatlarını en iyi şekilde değerlendirerek geleceğe hazırlandıklarını söyledi. Onlara fırsat verildiğinde, önleri açıldığında nasıl başarılar elde edebileceklerini gösterdiklerini vurgulayarak, ?Çocuklarımızı hem iç dünyalarında iyi noktalara taşımak hem toplumla ilişkilerini güçlendirmek, toplumun bir parçası olma duygularını en güçlü şekilde hissettirmek amacıyla bu çalışmalar yapılıyor. Başarılarından dolayı çocuklarımızı kutluyorum. Bundan sonraki spor yaşamlarının da eğitimlerine paralel olarak en iyi şekilde devam etmesini diliyorum.? dedi.

Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber