Aksaray'da kuraklık rekolteyi yüzde 60 düşürdü

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koça, geçmiş yıllara oranla düşük yağış alması nedeniyle tarımda rekoltenin yüzde 60 oranında düştüğünü ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray ve İç Anadolu Bölgesi'ndeki bazı illerde ciddi anlamda su sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çevre illerde bulunan Mavi Tünel Projesi, Kızılırmak veya Ecemiş Çayı'ndan Aksaray'a bir an evvel su getirilmesi gerektiğini söyledi. Aksaray'ın petrolünün tarım ve hayvancılık olduğunu ifade eden Koçak, geçen yıllara bakıldığında bu yıl rekoltenin yüzde 50-60 civarında düştüğünü belirterek, ?Çiftçilerimiz sıkıntı içerisinde. Rekolte gerçekten ciddi anlamda düştü. Sebebi ise elbette ki geç ve az gelen yağışlardan. Kış dönemi çok çetin geçti. Zamansız olduğu için dondan da etkilendi. İlkbaharda da yağışlar az ve geç geldi. Bu nedenle ekinlerimiz kendini toparlayamadı. Bundan sonraki süreç hükümetimize kalmış. Biz gerekli girişimlerde bulunduk. Gerek Tarım İl Müdürlüğü'ne, gerekse de Tarım Bakanlığı'na rapor halinde sunduk. İnşallah dikkate alınır. Çiftçilerimiz çok büyük sıkıntı içerisinde? diye konuştu.

Aksaray'ın petrolünün tarım olduğunu söyleyen Koçak, su olmadığı takdirde tarımın da olmayacağını belirterek, ?Tarım olmazsa kesinlikle olmaz, su olmazsa da tarım olmaz. Bizim biran önce Aksaray'a su getirmemiz lazım. Örneğin Göksu Irmağı Mavi Tünel Projesi. Şu anda bu projenin çalışmaları devam ediyor ama uzun süreçli bir çalışma. Sadece Mavi Tünel değil, Ecemiş Çayı var veya Kızılırmak var. Bu üçünden birinden bir an önce suyun şehrimize gelmesini istiyoruz. Eğer su 3-5 yıl içerisinde gelmezse Aksaray perişan olur? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber