Veliler ve öğrenciler okulları için eylem yaptı

Mersin'de Bahçelievler İlköğretim Okulu'nun kapatılarak Kız Meslek Lisesi'ne dönüştürüleceği kararı velileri ayaklandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de Bahçelievler İlköğretim Okulu'nun kapatılarak Kız Meslek Lisesi'ne dönüştürüleceği kararı velileri ayaklandırdı. Daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan veliler, bu kez okul bahçesinde çocuklarıyla birlikte eylem yapınca, olaya Bakanlık müfettişleri el koydu.

4+4+4 eğitim sistemi kapsamında Yenişehir ilçesindeki Bahçelievler İlköğretim Okulu'nun kapatılarak Kız Meslek Lisesi'ne dönüştürüleceği kararı üzerine geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto gösterisi düzenleyen ve imza kampanyası başlatan öğrenci velileri, bugün de çocuklarıyla birlikte okul bahçesinde eylem yaptı. ?Okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz? pankartı açarak, sloganlar ve alkışlarla okul bahçesine yürüyen veliler ve öğrenciler, okulun kapatılma kararının velilere sorulmadan alınmasına karşın, Okul Aile Birliği, Okul Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü arasında tutulan tutanakta kararın oybirliği ile alındığının belirtilmesine tepki gösterdiler. Okulun kapatılması konusunda hazırlanan tutanakta sözü edildiği şekilde hiçbir veli ile fikir alışverişi yapılmadığını iddia eden öğrenci velileri, tutanağın yok hükmünde olması gerektiğini savundular.

Okul bahçesinde grup adına basın açıklaması yapan öğrenci velisi Burhan Erdoğan, öğrenci psikolojisi düşünülmeden, öğrenci ve velilere rağmen okullarının kapatılmasını kınadıklarını söyledi. ?Okulların dönüştürüleceği söylemlerine karşın Mersin'in en başarılı ve misyonu olan bir okulun kapatılmasının mantığını anlayabilmiş değiliz. Emsal teşkil edecek birçok okulda eğitime devam edilirken, Bahçelievler'de neden kapatma mantığına gidildiğini öğrenmek istiyoruz? diye soran Erdoğan, okulun kapatılmaması için Mersin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden defalarca randevu talebinde bulunduklarını ancak, taleplerine yanıt alamadıklarını kaydetti.

Okulun kapatılma tutanağının öğrenci ve velilere danışılmadan imzalandığını da öne süren Erdoğan, ?Okulumuzun kapalı kapılar arkasında bize sorulmadan kapatılmasını istemiyoruz. Biz de basın yoluyla Milli Eğitim Bakanı'na ve Milli Eğitim Müdürü'ne sesimizi duyması için sesleniyoruz. Topladığımız 650 dilekçeyi gerekli makamlara sunacağız ve sonuç alıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz? diye konuştu.

Bu arada, velilerin imza kampanyasıyla 650 dilekçe toplamaları üzerine bugünkü eylem sırasında okula Milli Eğitim Bakanlığı'ndan iki müfettiş gelerek, velilerle görüştü. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin de katıldığı görüşmenin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden öğrenci velileri, okulun kapatılmaması için topladıkları 650 adet dilekçeyi kurum yetkililerine verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber