'Polis, asla kontör veya para göndermenizi istemez'

Kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp, kontör veya para göndermelerini isteyerek dolandıranlara karşı Kütahya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde artış gösteren kontör ve para dolandırıcılığı ile mücadele için harekete geçen Kütahya Emniyet Müdürlüğü caddelere, ATM noktalarına pankart ve afişler asarak, ?Polis, Asla Kontör veya para göndermenizi istemez? ifadesine yer verdi.

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp kontör dolandırıcılığı yapan kişilere itibar edilmemesini isteyen Kütahya Emniyet Müdürlüğü resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, ?Günümüzde teknoloji ağının gelişmesi ile birlikte buna paralel olarak suç işlemeyi alışkanlık haline getiren veya suça meyilli olan şahısların teknolojiyi (Özellikle bilgisayar, cep telefonu vs.) kullanmak suretiyle muhtelif suç türlerini de geliştirdikleri ve haksız yere menfaat temin ederek vatandaşlarımızı dolandırdıkları tespit edilmiş, belirtilen suçlarla ilgili olarak ilimiz dahilinde yapılan tespitte ise cep telefonu kullanmak suretiyle ?Kontör Dolandırıcılığı? olaylarında artışın olduğu gözlenmiştir. Siz vatandaşlarımızın bu veya benzeri şekilde dolandırılarak mağdur edilmemeleri bizim en büyük temennimiz olduğundan tanımadığınız kişilerin sizi arayarak kontör talebinde bulunması halinde derhal ?155 Polis İmdat? telefon hattına bilgi vermeniz mağdur olmanızı engelleyeceği gibi bir vatandaşlık görevini de yerine getirmiş olmanın huzuru içerisinde olacağınızı unutmayınız" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber