GAP TEYAP'tan tarla günü etkinliği

GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nce yürütülen, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP) kapsamında çiftçi ve çiftçi örgütlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik Tarla Günü etkinliği yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Celalettin Güvenç, Şenocak köyünde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın, GAP'ın merkezinde yer aldığını belirterek, "Su bereket demek, su para demek, su akıllı olmak demek. Akıllı olursak zenginliği, varlığı iyi yöneteceğiz, daha çok para kazanacağız" dedi.

GAP TEYAP projesi için 20 milyon TL harcandığını ifade eden Güvenç, "Modern tarım nasıl yapılır, fenni usulle tarım nasıl yapılır diye ayrılan para tam 20 milyon para harcıyoruz. Kitap basıyoruz, toplantılar yapıyoruz, böyle örnek tarlalar getirerek sizlere gösteriyoruz. Atadan babadan kalma usullerle çiftçilik bitti arkadaşlar. Rekabet yapamazsınız. Dünyayla rekabet yapamazsınız, Adana ile Manisa ile yapamazsınız, Hollanda ile hiç yapamazsınız" şeklinde konuştu.

Vali Güvenç çiftçileri sulamada yapılan yanlışlıklara karşı uyararak, toprağın tuzlanmasının önüne geçilmesini istedi.

Daha sonra konuşan GAP BKİ Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek de GAP'ın ilk başta sulama ve enerji amaçlı bir proje gibi görüldüğünü ama insan odaklı bir proje olduğunu belirterek, sulama alanlarının artmasıyla beraber meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Programa, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve köylüler katıldı.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Yayıncı: Mehmet Güldaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber