DES Temcilcisi Tüy'den 'Öğretmen Evleri' açıklaması

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Adıyaman Temsilcisi Nurettin Tüy, "Kültür merkezi görünümünde olması gereken öğretmen evleri, herkesin girip çıktığı kahvehanelere döndü" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir açıklama yapan DES Adıyaman İl Temsilcisi Nurettin Tüy, "Eğitim camiasının ortak görüşü, öğretmen evleri öğretmenler için 'gidemezsek de kalamazsak da bizim' dedikleri yerler haline gelmiştir. Gerek yer bulma, gerek fiyat ve hizmet kalitesi anlamında polis evi, ordu evi, hakim evi gibi diğer meslek gruplarının misafirhaneleriyle öğretmen evlerinin kıyaslanması mümkün değil" dedi.

Öğretmen evlerinin ve sosyal tesislerin ya satılmasını, ya da öğretmenlere iyi hizmet eden birimler haline getirilmesini isteyen Tüy, "Öğretmen evleri ve sosyal tesislerinin satılması durumunda buralarda istihdam edilen binlerce idareci, öğretmen ve çalışan, okullardaki personel ihtiyacını karşılamış olur" ifadelerini kullandı.

Diğer kurum ve kuruluşların mensuplarının, kendi sosyal tesislerinin imkanlarından öğretmen evlerine oranla çok düşük fiyatlarla faydalandığını savunan Nurettin Tüy, "Kültür merkezi görünümünde olması gereken öğretmen evleri, herkesin girip çıktığı kahvehanelere döndü" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber