Afyonkarahisar'da 'köydes' toplantısı

Afyonkarahisar Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi (köydes) Tahsisat Komisyonu toplantısı düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikten yapılan açıklamada, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında valilik toplantı salonunda geçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, ilçe kaymakamları, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Vahit Okumuşer, İl Sağlık Müdürü Vekili Deniz Fırat, İl Özel İdaresi birim amirleri ile teknik personel katıldı.

Vali Balkanlıoğlu, toplantıda yaptığı açıklamada, köydes projesinin temelinde susuz veya suyu yetersiz olan köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi olduğunu ifade etti.

Bu amaca ulaşabilmek için yapılan her toplantının çok önemli olduğunu belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"köydes projesi ile yaşam standartları artırıldı. Bunu köy ziyaretlerimizde de görmekteyiz. Bu çalışmalarda hız kesmiyoruz, çıtayı her zaman yüksek tutmaya gayret ediyoruz. köydes projesinde aktif rol alan yöneticiler istek ve sıkıntıları yerinde görmelidirler. Problemler ancak bu şekilde çözülebilir. Hükümet tarafından susuz ve yolsuz köy bırakmamak amacıyla 2005 yılında yürürlüğe konan ve 2012 yılında da devam eden Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi kapsamında bu yıl 4 milyon 896 bin liralık ödenek tahsis edildi. Bu ödeneğin yüzde 50'si tüm ilçelere dağıtıldı."

Toplantıda köydes Sorumlusu İbrahim Okumuş tarafından katılımcılara çalışmalar hakkında bilgiler sunuldu.

Daha sonra toplantı gündeminde olan ihalelerle ilgili hassasiyetin gösterilmesi, yapılan her türlü işlemlerin ve faaliyetlerin kontrolünün yapılması, çalışmalarda ilgili kurumların koordineli çalışmaları konusunda gerekli önemin verilmesi ve köydes projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili olarak kamuoyunun her ay düzenli olarak bilgilendirilmesinin gerektiği konuları görüşüldü.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber