Vekilleri karşısında gören vatandaşlar ?Erken seçim mi var?' diye soruyor

Haber Giriş : 14 Temmuz 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis ay başında tatile girdi; ancak AK Partili vekiller çalışmaya devam ediyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda hareket eden AK Partililer, seçim bölgelerindeki esnafı ziyaret ediyor.

Sokak sokak dolaşan vekiller, hem halkın şikâyetlerini dinliyor hem de yapılan hizmetleri anlatıyor. Ancak sokaktaki vatandaş, karşısında vekilleri görünce, ?Hayrola, erken seçim mi var?? diye soruyor. Seçimin gündemde olmadığını anlatan vekiller ise vatandaşı inandırmakta güçlük çekiyor. AK Partililer, bunu halkın vekilleri aralarında görmeye alışık olmamasına bağlıyor. Ziyaretlerde en çok işsizlik şikâyeti ve küçük esnafın ?İş yok.? serzenişiyle karşılaşan vekiller, vatandaşlardan biraz daha sabır istiyor.

AK Parti İstanbul milletvekilleri bir haftadır ilçeleri geziyor. Türkiye çapında başlatılan çalışmanın İstanbul ayağı renkli diyaloglara sahne oluyor. Üç ayrı seçim bölgesinde yaklaşık 20 milletvekili her gün farklı bir ilçenin nabzını tutuyor. İstanbul 1. Bölge milletvekillerinden Mustafa Ataş, Nusret Bayraktar, Gülseren Topuz ve Mehmet Denizolgun altıncı ilçe ziyaretini dün gerçekleştirdi. Maltepe'de halkla buluşan vekiller, 18 mahalleyi aralarında paylaşarak gün boyu dolaştı. Bayraktar, bir haftadır yaptıkları ziyaretlerde erken seçim sorusuyla sık karşılaştıklarını belirterek, ?Biz de seçim olmadığını, ziyaret sebebimizin sadece kendilerini dinlemek olduğunu anlatıyoruz.? diyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, halkı memleketin kaderine el koymaya çağıran açıklamasına tepki gösteren Bayraktar, şunları söylüyor: ?Biz bir haftadır halkın arasındayız. ?Halka ve esnafa gidin, bakın göreceksiniz.' diyorlardı. Halk şu anda iktidarımızın 3 yıllık geçmişini tahlil ediyor. ?Gidişatınız iyi, ufak tefek yanlışlarınız var. Avansınız devam ediyor; ama üçüncü yıl sonunda daha güzel düzenlemeler bekliyoruz.' diyor.?

Mustafa Ataş ise Meclis'in Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemini yaşadığını savunarak, ?Halkımız böyle bir performansa alışık değil. Milletvekillerinin halkın arasında olmasına da alışık değil. Seçimlerde, ?Vekilim, seçilirseniz yine aramıza gelecek misiniz?' diye soruyorlardı. İşte görüyorsunuz, hep halkın arasında olmaya çalışıyoruz.? diye konuşuyor. Ataş, eski dönemlerdeki iktidar vekillerinin halkın huzuruna çıkmaya cesaret edemediğini öne sürerek, ?Biz başımız dik, alnımız açık bir şekilde halkın huzuruna çıkabiliyoruz.? ifadesini kullanıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber