TÜİK'ten Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerine eğitim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Antalya Bölge Müdürlüğünce, İl Milli Eğitim Müdürlüğü istatistik ve Ar-Ge birim yetkililerine istatistik üretimi ve süreçleri ile ilgili eğitim semineri verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, Ramazan Hatice Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, 2007 yılında resmi istatistiklerin üretimine ve yayımına ilişkin temel ilkeler ile standartları belirlemek, ulusal ve uluslararası düzeyde ihtiyaç duyulan alanlarda güncel, güvenilir veri üretilmesini sağlamak amacıyla 5429 Sayılı Türkiye İstatistik Kanunu'na dayanılarak 5 yıllık bir dönem için hazırlanan

"Resmi İstatistik Programı" ile Türkiye istatistik sisteminde programlı döneme geçildiğini belirtti.

Programın temel amaçlarından birinin kurumların eş güdüm içerisinde, her alanda tartışmasız, doğru ve tek veriyi zamanında üretecek mekanizmanın bir parçası olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Öncel, "Programın yürürlüğe girmesiyle TÜİK'in yayınladığı verilerin yanı sıra resmi istatistik programında, diğer kurum ve kuruluşlar tarafından üretilmesi öngörülen veriler resmi istatistik olarak kabul edilecek. Böylece ihtiyaç duyulan her alanda tek bir resmi istatistik üretilmesi sağlanmış olacak" dedi.

Programla kamu kurum ve kuruluşlarının bilgilerinin paylaşımının sağlamasının hedeflendiğini ifade eden Öncel, "Programla üretilecek resmi istatistiklere kurumların katkılarını sağlanacak. Belirlenecek ihtiyaçların beyin fırtınası yapılarak, ulusal veya yerel odakta vizyon gelişimine katkı sağlanacak" diye konuştu.

TÜİK dışındaki birimlerin elde ettikleri istatistiklerin yanlış anlaşılıp yorumlanabileceğine işaret eden Öncel, şunları söyledi:

"Verinin doğru analiz edilmesi, Avrupa Birliği İstatistik Sistemi'nin öngördüğü temel ilkeler ve amaçlar doğrultusunda üretilmesi ve yayınlanması, verilerin kabul görür mahiyette olması, son derece önemlidir. Karar alıcılara ışık tutacak doğru, güvenilir verinin oluşturulması, korunması, kamuda çalışan herkesin aynı bilinçle hareket etmesiyle mümkün olabilecektir. Bu prensiplerin tartışılmasına olanak sağlayacak interaktif bir katılımla eğitimler modellenmiştir."

Öncel, programın düzenlenmesine Antalya Valisi Ahmet Altırparmak ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay'ın büyük katkı sağladığını belirterek, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen eğitimlerin yarın da devam edeceğini kaydetti.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber