Halk Eğitim Merkezi'ne modern hizmet binası

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Mimar Sinan Mahallesindeki hizmet binası inşaatı tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 23:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaygın eğitimi Geliştirme Derneği tarafından İl Özel İdaresi'nin destekleriyle inşa edilen Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hizmet binası Devlet Malzeme Ofisinin gerekli malzemeleri göndermesinin ardından hizmete açılacak.

10 Ekim 2009 yılında başlayan Halk Eğitim Merkezi Hizmet

binası inşaatı zaman zaman ödeneksizlik nedeniyle durmuş, son 1 yıl içerisinde ise hız kazanmıştı.

Manavgat ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Halk Eğitim Merkezi'nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün de geçici olarak bu binaya taşınacağını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kurslar açtıklarını belirterek "Manavgat'ta ilk kez Halk oyunları yaz kursu ve sadece bayanlara yönelik zeybek kursu açıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manavgat ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Halk Eğitim Merkezi hizmet binası inşaatının tamamlandığını belirterek "İnşaatı yapan firma bir şirkete vererek ince temizliğini de yaptırdı. Şu anda girebiliriz. Geçen hafta İnşaat bölümünden Antalya'dan bir ekip gelmiş. Ufak tefek bir eksiklikler görmüş. Haliyle olacak tabii. Önümüzde ki günlerde her halde geçici teslimi yapılacak. Hem Halk Eğitim hem de Milli Eğitim oraya taşınacak. Bizde Devlet Malzeme Ofisi kataloglarından malzeme seçmeye başladık.

İnceliyoruz. Fiyatları sabit. Yani ihaleye pazarlık yapmaya gerek yok. Devletin verdiği bir fiyat var. Genel müdürlüğümüz de paramızı gönderdi. Bitince arkasından yine gönderecek. Bütün ihtiyaçlarımızı bu parayla karşılayacağız. Biz işin gösterişinde değiliz. Malzeme alırken son sistem olsun, kullanışlı olsun, işe yarayan malzemeler olsun bunlara dikkat ediyoruz. Hem bizim hem de kursiyerlerimizin işine yarayan malzemeler olmasına dikkat ediyoruz.

Mevcut binamızda zaten bizim sözleşmemiz bitti.

Yıllık 16 milyar TL kira ödüyorduk. Bizim için çok büyük para. Bu para vatandaştan çıkıyor. Değişik sınıflar laboratuarlar ve atölyeler açacağız. Binanın giriş katı onun altı ve üstü 3 kat komple Halk Eğitim Müdürlüğümüzün. 2. Kat Milli Eğitim Müdürlüğünün ve en üst katın yarısı bizim yarısı Milli Eğitim Müdürlüğünün olarak projelendirildi. Milli eğitim kendine göre projelendirdi. Bizim için de zaten genel müdürlüğümüzün tip projesi. İlçe milli eğitim müdürlüğümüzün yeri uygun olmadığı için oraya geçici olarak gelsin denildi. Onlarda kendileri böyle bir proje yaptılar. Orası da yapıldı ve bitti. İnşallah kiradan kurtulacağız ve kendi binamıza geçeceğiz. Elimizden geldiği kadar da Manavgat halkına bir şeyler vermeye çalışacağız" dedi.

BAYANLARA ZEYBEK KURSU

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Manavgat halkının talepleri doğrultusunda kurslar düzenlediklerini belirten Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu "Manavgat Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü olarak bayanlarımızdan gelen talepleri değerlendirdik ve ücretsiz 170 saatlik bir Zeybek oyunları kursu açmaya karar verdik.

Bu kurs Halk oyunları ile ilgili İlk defa bir yaz kursu ve sadece bayanlara yönelik bir kurs olması açısından büyük önem arzediyor.

16 yaşından büyük her bayanın katılabileceği "Bayan zeybek oyunları kursu" haftada 2 gün 18.30 ile 20.30 saatleri arasında yapılacak. Kurs Manavgat Endüstri Meslek Lisesi veya Dr. Hüseyin Vural Engelliler ve iş okulunda gerçekleşecek. Genelde İzmir, Muğla, Denizli, Afyon, Kütahya ve Burdur yöresinden oyunlar seçilecek. Bu kurslarda yetişecek bayanlarımızdan bu konuya gönül verenler, sevenler devam etmek isteyenlerden Halk Eğitim gösteri gurubunu oluşturmak istiyoruz. Manavgat'ta yapılacak kültür, sanat aktivitelerinde bizim için özel Bayram günlerinde halka açık olan gösterilerde oyunlarımızı sergileyebilmek için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber