Muştak Baba ve Zerzemi Türbeleri restore edilerek ziyarete açıldı

Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih ve Sanat Derneği'nin hayırsever bir vatandaşın desteğiyle restore ettiği Muştak Baba Türbesi, açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih ve Sanat Derneği ile hayırsever bir işadamı tarafından Yukarı Çarşı'da bulunan Karasu Hamamı karşısında yapılan Muştak Baba, Zerzemi Türbesi ve Mezar Alanı aslına sadık kalınarak düzenlendi. Konuklara ikram edilen yemeğin ardından dualar ve Mevlit okunmasıyla başlayan açılışta konuşma yapan Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih ve Sanat Derneği başkanı Cumhur Sur, Yapılan türbenin tüm masraflarının İstanbul'da yaşayan bir işadamı tarafından karşılandığını belirterek, "Öncelikle yapmış olduğumuz bu faaliyette maddi açıdan direk olarak katkımızın olmadığını belirtmek isterim. İstanbul'da yaşayan işadamı fatih fidan bey tarafından yaptırılmıştır. Bir yıla yakın bir zaman da birçok sıkıntıya göğüs gerilerek çalışmalar yürütülerek bu güne gelinmiştir. Bu türbenin yapımında emeği geçen, katkı sağlayan, hazirede(mezar alanı) çalışan herkesten Allah razı olsun. Çalışmalarımız sadece bununla sınırlı değil. Zira geçen yıl dernek üyelerimiz Muş evleri ve tarihi yapıları üzerine Karabük Üniversitesi'nden gelen yüzey araştırmacısı Bülent Nuri Kılavuz ve ekibiyle dağ taş gezerek ölçeklendirme çalışmalarına katılmış birçok eserin gün yüzüne çıkması adına faaliyetlerde bulunmuşlardır. Bununla birlikte tarihimizin önemlimekânlarından biri olan Varto'da bulunanKoçkar Baba'yla ilgili çalışmalara da en kısa sürede başlayıp manevi şahsiyetlerimizi tanıtmaya ve hak ettikleri değeri bulmaları için çaba sarf etmeye ve sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

Ardından yine Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih ve Sanat Derneği'nin Muş Kültür Merkezi'nde düzenlediği tarihinde ilk defa düzenlenen 1. Muştak Baba konulu konferansa geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber