Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş açıklaması

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 702 konutun birinci etabının yapılmasına 20 Temmuza kadar başlanacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozkuş, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerinin her türlü teknik yönden alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"İhale aşaması kalmıştı. 702 tane konut yapılacak, 180 tane hak sahibi evlerini boşaltacaktı. Onunla ilgili geçen hafta çalışmamızı başlattık. İhalede şuanda ilanda. 702 konutun yapılmasıyla ilgili 20 Temmuza kadar 180 tane konutun hak sahiplerini çıkarmış ve o evleri kaldırmış olacağız. Dolayısıyla 702 tane konut birinci etap olarak yapılacaktır. O aşamaya geldi ve ondan sonra da devam edecektir."

Şehrin önemli noktalarını işgal eden oto ve traktör galerilerini şehir dışına çıkarttıklarına dikkati çeken Bozkuş, şöyle konuştu:

"30 Mayıs'a kadar galericilere süre vermiştik. Şehrin çok önemli noktalarında gerek traktör üzerine, gerekse de otomobil üzerine galericilerimiz şehirde sokak ve caddeleri ciddi anlamda işgal etmişlerdi. Tabi bunların kendilerine ait yerleri vardı. Ama alt yapı da eksiklik vardı, su, kanalizasyon çevre düzenlemesi yoktu. İçişleri Bakanlığı'nın da ilgili yazısını dikkate alarak bu tür eksiklikleri giderdikten sonra 30 Mayıs'ta verdiğimiz süre dolduğunda bütün hepsini mühürledik. Özellikle 2. el oto ve traktör satan galericilerin hepsini şehir dışına çıkarttık."

Muhabir: Ercüment Daşdelen

Yayıncı: Muharrem Aksakallı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber