Sokakta çalışan çocuklar koruma altına alınacak

Bursa Valiliği, sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuklarla ilgili bir genelge yayımladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelgede, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, kavşakta, sokakta çalışan çocukları gördüklerinde hemen müdahale ederek, çocukları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde oluşturulan Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi'ne teslim etmeleri öngörülüyor.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 28 Haziran 2012 tarihli genelgesi ile sokakta, kavşakta, yol kenarlarında mendil ve su satan ya da cam silen çocuklarla ilgili bir düzenleme yapıldığı belirtildi. Açıklamada, uzmanların çocukların istismarına neden olan bu durumun ortadan kaldırılması, çocukların iyi eğitim alması, kötü alışkanlıklarından uzak durması için çocukların bu tür alışverişlere alıştırılmaması gerektiğinin vurgulandığına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Bu problemi çözmek için Başbakanlık makamı 2005?5 tarihli genelge ile ?Sokakta Yaşayan veya Çalıştırılan Çocuklara Yönelik Hizmet Modelini' yürürlüğe koymuştur. İlimizde de uygulanan bu hizmet modelinde oluşturulan mobil ekibimiz, yaz münasebetiyle okulların tatil olması nedeniyle yeterli olmayabilmektedir. Bu eksikliği gidermek için bundan sonra emniyet personeli kavşakta, sokakta bu şekilde çalışan çocuğu gördüklerinde hemen müdahale ederek alıp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde oluşturduğumuz ?Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi'ne teslim edeceklerdir. Dolayısı ile vatandaşlarımız çocuklara iyilik yapmak istiyorlarsa bu tür olaylarla karşılaştıklarında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü?ne, mesai saatleri dışında ise 155 numaralı Polis İmdat Hattı'na bildirmeleri yerinde olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber