Diyarbakırlı çocuklar, taş yerine kulaç atıyor

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün 22 branşta açtığı kurslara binlerce öğrenci kayıt yaptırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklar, en büyük ilgiyi ise yüzme kurslarına gösterdi. Gün boyunca havuza akın eden çocuklar, uzmanlar eşliğinde kulaç atarken sokağın bin bir türlü tehlikesinden korunmuş oluyor.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Abdullatif Umut, kurum olarak bütün kapılarını spor yapmak isteyen gençlere açtıklarını ve kısa sürede çok sayıda gencin spor yapmak için kayıt yaptırdığını söyledi. Umut, ?Diyarbakır'da gençleri spor salonlarına nasıl çekmeliyiz diye devletin diğer kurumlarıyla görüş alışverişinde bulunduk. Valiliğimizin de büyük desteğiyle çalışmalar yaptık. Geçen yıl yaz spor kurslarına toplam bin 47 çocuk katılmıştı. Bu yıl 10 gün içinde bin çocuk kurslara kayıt yaptırdı. Hedefimiz geçen yılı 5'e katlamaktır.? dedi.

Yüzme kursuna son bir haftada bin 85 kişinin kayıt yaptırdığını anlatan Umut, en büyük talebin yüzme kursuna olduğundan dolayı talebi karşılamakta güçlük çektiklerini dile getirdi. Diyarbakır'ın Bağlar ve Sur ilçesindeki bakıma muhtaç 400 gencin düzenli olarak kursa katıldığını anlatan Umut, antrenörlerin keşfettiği çocukların belirlenen dalda başarılı olması için büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi. Umut, ?Yüzme, hentbol ya da tekvandoda başarılı olan, gelecek vadeden bir çocuğun elinden tutuyor özel ilgileniyoruz. İleride bir iyi bir sporcu olması için imkan sağlıyoruz. Yetenekleri bu şekilde keşfetmeye çalışıyoruz.? diye konuştu.

Spor yapan çocukların varsa kötü alışkanlıklarından kurtulduğunu anlatan Umut, ailelerin de bu konuda çok duyarlı olduğunu dile getirdi. Diyarbakır'da bütün tesislerin kapılarını vatandaşlara açtıklarını dile getiren Umut, vatandaşların 10'ar kişilik grup oluşturmaları halinde onlara uzman bir kişi görevlendirdiklerini kaydetti.

Diyarbakır'da 26 bin 400 lisanslı sporcu olduğunu, ancak bunlardan sadece 4 bin 300 kişinin aktif olarak spor yaptığını anlatan

Umut şunları söyledi: ?Geçen yıl 'Koşabiliyorken Koş' projemize 300 kişi kayıt yaptırmıştı. Bu yıl henüz 10 geçmesine rağmen bin 100 kişi kayıt yaptırdı. Yaz spor okullarımıza ise şu ana kadar 900 kişi kaydoldu. Okul sporlarımıza 9 bine yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Bu da spora ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Biz hizmet için varız, tesislerimiz ve antrenörlerimiz ile birlikte toplumun her kesimindeki insanlarımıza, özellikle şimdiye kadar spor yapma imkanı bulamayan bayanlara da spor yaptırmaktır."

Umut, Diyarbakır'da imkanı olmayan gençlere yönelik, beden eğitimi bölümüne hazırlanmaları için açtıkları kurslara çok sayıda gencin katıldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber