İznik'in çehresini değiştirecek proje

Bursa'nın İznik ilçesinde kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşanabilir İznik için yola çıkan AK Parti ilçe teşkilatı, Bursa Kentsel Dönüşüm Komisyonunu İznik'e davet etti.

Şehir plancısı, harita, mimar ve inşaat mühendislerinden oluşan komisyon üyeleri, revizyon planı için

incelemelerde bulundu. Bursa Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Temel Öztürk ve beraberindeki heyet, AK Parti İlçe Başkanı Osman Sargın ve yönetimi ile birlikte 4 ana bölgeyi içine alan İznik sahili, Atatürk Caddesi, Kılıçaslan Caddesi ve Kıran Deresi'ne yapılacak revizyon çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Sargın, "İznik'in turizim pastasından pay alabilmesi için revizyona gitmesi şart. Yaşanabilir İznik için

görünüm çok önemli. İlçenin ana arterlerinin yeni bir vizyon ve yüze sahip olması lazım. Bu yüzden komisyon üyelerimiz ile birlikte çalışma başlattık" dedi.

Komisyon Başkanı Temel Öztürk ise, "İznik entellektüel ve kültürel değerleri yüksek bir ilçe. Ancak, istediği aşamaya gelememiş. Ekonomik potansiyelini doğru yönde kullanamadığı gibi, belediye de yeterince hakimiyet sağlayamamış. İznik'n revizyon planı dahilinde değişik düşünceler ile hareket edilebilir. Binalar giydirilebilir, boyanabilir, çevre düzenlemelerinin haricinde İznik Göl'ünde yelkenliler olabilir. Bugün bu gölde yelkenliden geçilmemesi gerekir, oysa yok. Selçuklu'dan tutun Osmanlı'dan Hıristiyanlık medeniyetine kadar birçok kültürü bünyesinde barındıran İznik'i çarpık kentleşmeden kurtarmak gerekir. Bursa'nın ilçeleri arasında dokusu bozulmayan tek ilçe İznik. Bu konuda çok şanslıyız. Yapılacak revizyon çalışmasında zorlanmayacağız. Bozuk olan dokuları onarıp düzelteceğiz. Olmayanları ise koruyacağız. İlçeye yeni bir görsellik katacağız. Tarımdan yeterince payını alamadığı için turizme yönelmesi için gerekli adımlar atılmalı. Tarihi değerler çok fazla, bunlar göz önüne çıkarılmalı. Mesela İncil'in 4'e indirildiği Senato Sarayı bulunup ortaya çıkarılmalı. Turist çekilmeli. Tesis sıkıntısı var. Yatırıma yönelmeli. Fakat 4-5 yıldızlı otel projeleri mümkün değil, sit alanı çok fazla. Uygun tarzda olmalı. İznik deprem bölgesinde. Yapıların çok katlı olmaması bir nebze avantaj sağlıyor. Türkiye'de 700 noktada kentsel dönüşüme yönelik yıkım gerçekleşecek. 5 il öncelikli sırada bunların içinde Bursa da yer alıyor. Tabii ki İznik de nasibini alacak. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakında icraata geçeceğiz" dedi.

Heyet daha sonra revizyon planı içerisinde olan ana arterleri gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber