TRT Antalya Radyosu'nun 50. yılı

TRT Antalya İl Müdürlüğü tarafından TRT Antalya Radyosu'nun 50. yılı dolayısıyla Çocuk ve Gençlik Koroları Konseri düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Antalya Müdürü Hüseyin Arslangiray, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilen konser öncesi yaptığı konuşmada, 1962'de Bakanlar Kurulu kararı ile Antalya ile 7 ilde radyo kurulduğunu anımsattı.

O dönemin imkanlarına rağmen TRT Antalya Radyosu yayınlarının 100 kilometre çapında bir alanda dinlenebildiğini ifade eden Arslangiray, Antalya'nın ilkleri arasında yer alan radyonun çok sevildiğini, bu nedenle vatandaşın radyoya "sesevi" ismiyle hitap ettiğini kaydetti.

TRT Antalya Radyosu'nun yayınlarının zamanla Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur ile bazı komşu ülkelerce de takip edilmeye başlandığına işaret eden Arslangiray, "TRT teknolojik gelişmeleri takip ederken yayınlarımız sadece bölgeyle sınırlı kalmıyor, sesimiz dünyanın dört bir yanına ulaşıyor. Iraklar yakın olurken gurbet hasretleri TRT Antalya Radyosu'nun evlerimize kadar giren sesiyle bir nebze olsa da gideriliyor" diye konuştu.

TRT'nin bir okul olduğunu vurgulayan Arslangiray, dünyanın sayılı kurumlarından biri olan TRT'nin okul olma özelliğini birikimlerini gençlere aktarmasıyla kazandığını kaydetti.

Konserde yer alacak çocukların da TRT'nin okul olma özelliğini yaşadığını ve yaşatacağını belirten Arslangiray, "Dün taze bir fidanken, bugün nasıl geliştiklerini geleceğin çınarı olma yolunda nasıl ilerlediklerini hep birlikte göreceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Türk Sanat Müziği ile Türk Halk Müziği çocuk koroları ile Nevra Günay ve Tuğba Ger konser verdi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber