Sivillere de şehit hakkı!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şebnem HOŞGÖR

Bingöl'de canlı bombanın üzerine atlayarak çocuklarının ve onlarca vatandaşın hayatını kurtaran Hatice Belgin, Batman'daki terörist saldırısında yaşamını yitiren 8 aylık hamile Mizgin Doru ile Kumrular Sokak saldırısında yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mustafa Bingöl gibi terör olaylarında yaşamını yitiren sivillerin yakınlarının şehit yakınları ve gazilere tanınan haklardan yararlanmasını öngören tasarı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Hükümetin TBMM'nin tatile girmesinden önce yasalaşmasını istediği düzenlemeye göre, terör mağduru sivillerin ve yakınlarının şehit yakınları ve gazilere tanınan haklardan ölçüde yararlanacaklarını, ?terör kurbanı? olma ya da ?kendi inisiyatifleriyle terör olaylarının önlenmesine katkı verip vermedikleri? belirleyecek. Kendi inisiyatifi dışında terör eylemlerinde yaralanan sivillerin kendilerine, ölenlerin ise yakınlarına aylık bağlanacak. Başkasının yardımı olmadan yaşayamayacak derecede sakat kalan sivil terör mağdurlarına gaziler gibi ayda 1500 lira ?bakım desteği? verilecek.

Terör olaylarının önlenmesi, etkisiz hale getirilmesi için kendilerine görev verilmiş olan ya da kendi inisiyatifleriyle mücadeleye katkı verirken yaralanan ya da yaşamını yitiren siviller ise şehit ve gazilere tanınan kamuda 2. iş, konut kredisi desteği, toplu taşımadan ücretsiz yararlanma gibi tüm haklardan faydalanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber