Başyayla'da Kiraz Festivali coşkusu

Karaman'ın Başyayla ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz Festivali'nin 13.sü yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başyayla Şehit Şevket Sağlam Parkı'nda düzenlenen festivale Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı J.Alb.Selçuk Boz, Başyayla Kaymakam Vekili Eyyüp Özdemir, Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu, Ermenek Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, daire müdürleri kalabalık bir vatandaş topluluğu, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Vali Süleyman Kahraman, yaptığı konuşmada Türkiye'nin gerek iklimi gerekse birçok kültür bitkisi gen kaynağı olması nedeniyle meyvecilik açısından önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti. Kahraman, ?Ülkemiz adeta meyvecilik kültürünün tarihi bir müzesidir. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişen kiraz, ılıman iklim meyve türleri içerisinde meyvelerini en erken olgunlaştıran bir meyve türüdür.? dedi. Vali Kahraman, kiraz yetiştiriciliğinde üretim alanı ve miktarında Türkiye'nin birinci sırada olduğunu belirterek, Karaman'da da Başyayla ilçesi başta olmak üzere iklim ve toprağın uygun olduğu bölgelerde çiftçilerin esas geçim kaynağını oluşturduğunu dile getirdi.

Vali Kahraman, bilim ve teknolojinin her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de kullanımının yaygınlaştığına dikkatleri çekerek, şöyle devam etti: ?Bilgi ile teknolojiyi iyi kullanan ülkeler toplumlarının refah düzeylerini artırmışlardır. Bilgi toplumu içinde yerimizi alabilmek ve hızlı gelişime ayak uydurabilmemiz için her sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de konumumuzu ve işimizi bilmek kendimizi geliştirmek zorundayız."

Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu ise ilçenin ve bölgenin tanıtımında Başyayla Kiraz Festivali'nin öneminin büyük olduğunu ifade etti. Festivalde yapılan kiraz yarışmasında, bahçe dalında Mustafa Ateş, ürün dalında Muhittin Koraş birinci seçildi. Yarışmacılara, Cumhuriyet altını hediye edildi. Kiraz güzeli yarışmasında ise Fadime Karagöz birinci seçildi. Konuşmaların ardından Grup Anadolu izleyenlere halk müziğinden oluşan mini bir konser verdi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber