Vakfıkebir'de Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlandı

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı, Hükümet Konağı önündeki Atatürk alanına çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar, daha sonra Vakfıkebir Limanı'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu yaptı. Liman Başkanı Uzunoğlu, 1.Dünya Şavaşı'nın sonunda büyük kayıplar veren ve başlattığı kurtuluş mücadelesi ile tekrar güç kazanan Türkiye için Kabotaj Kanunu'nun, bağımsız Türkiye'nin denizlerde de egemen olduğunun açık bir göstergesi ve bunun tüm dünyaya ilanı olduğunu söyledi. Başkan Uzunoğlu, "Bu sebeple, 1926'dan beri 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, her yıl büyük bir sevinçle kutlanmaktadır. Kabotaj taşımacılığının artması gerektiği sadece söylemlerde kalmamış, kabotajda çalışan gemilerin ÖTV'siz yakıt kullanmaları sağlanarak sektöre büyük bir ivme kazandırılmıştır.? dedi.

Başlatılan eğitim ve denetim seferberliği ile hayal bile edilemeyen başarılar gerçekleştirildiğini ifade eden Uzunoğlu, Türk bayraklı gemilerin Kara Liste'den önce Gri Liste'ye, daha sonra ise Beyaz Liste'ye geçmesinin sağlandığını ifade etti. Uzunoğlu, şöyle dedi: "Paris Memorandumu Sekretaryası'nın 6 Haziran 2011 tarihinde yayımlanan raporuna göre, 2010 yıl sonu itibariyle Türk Bayrağı'nın Beyaz Liste'deki başarısını sürdürerek ilerlemeye devam ettiği görülmektedir. Denizcilik Bayramı'nın 86. yılı nedeniyle Türkiye'nin denizci bir ülke haline gelebilmesi ve dünya denizciliğinde layık olduğu yere ulaşabilmesi için çaba sarf eden denizcilerimizin ve hepimizin bayramı kutlu olsun.?

Tören daha sonra, gemi ile deniz turu ve deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılması ile sona erdi. Törene Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber