Büro Memur-Sen yetkili sendika oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu çalışanlarının hakkını aramak kurulan Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), büro, bankacılık ve sigortacılık alanlarında genel yetkili sendika oldu.

Toplu sözleşme kanunu çerçevesinde bu yıl ilk ve son kez haziran ayına uzatılan üye tespit toplantıları sonuçlandı. Sonuçlara göre büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda yer alan Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur-Sen, alandaki 11 bakanlık ve 40'ın üzerindeki kurumun çoğunda yetkiyi aldı. Sendika, geçen yıl 33 bin olan üye sayısını bu yıl 46 bine çıkararak en fazla üye ile genel yetkili sendika oldu. Büro Memur-Sen, yetkiyi almasıyla birlikte kurulacak toplu sözleşme masasında hizmet kolundaki çalışanları temsil edecek ve haklarını arayacak.

Sendikalarının genel yetkiyi almasının tesadüf olmadığını belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kuruldukları günden itibaren kendilerini kamu çalışanlarına ve teşkilatlarına adadıklarını söyledi. Türkiye'yi karış karış dolaşarak kamu çalışanlarının sorunlarını yerinde dinlediklerini aktaran Yazgan, ?Hiçbir zaman sendikacılıkla siyaseti birbirine karıştırmadık ve siyasetin değil kamu çalışanlarının penceresinden baktık. Kamu çalışanları adına birçok kazanıma imza attık. Özelde kamu çalışanlarının hakkını savunurken genelde ise ülkenin geleceği için mücadele ettik. Kesintisiz milli iradenin hakim kılındığı, özgürlüklerin en iyi şekilde yaşandığı ve herkesin eşit olduğu daha iyi yaşanır bir Türkiye için yoğun çaba harcadık.? dedi.

Sendikalarının adaletten ayrılmadan yürüttüğü hak arama mücadelesinin çalışanların takdirini kazandığını ifade eden Yazgan, ?Elde ettiğimiz kazanımlar sayesinde kamu çalışanlarının tercihi haline geldik. Geçtiğimiz 33 bin olan üye sayımızı bu yıl 46 binin üzerine çıkarttık. Her yıl düzenli olarak büyüyen sendikamızın bu büyük başarısını, genel yetkili sendika olarak taçlandırdık ve Büro Memur-Sen bayrağını zirveye diktik. Genel yetkili sendika olmakla sorumluluğumuzun ve yükümüzün daha da arttığının bilincindeyiz. Kurulacak toplu sözleşme masasına biz oturacağız ve hizmet kolumuzdaki çalışanların haklarını en iyi konuma getirmek için mücadele edeceğiz. Üyelerimizden aldığımız güçle tüm kamu çalışanlarının haklarını geliştirme yönündeki mücadelemiz dün olduğu gibi bundan sonrada artarak aralıksız sürecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber