Umre'ye gidecek vatandaşlar bilgilendirildi

Nevşehir'den kutsal topraklara umreye gidecek vatandaşlar için bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Merkez Ali Bey Camii'nde düzenlenen seminerlerde, İl Müftüsü Yakup Öztürk ve Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya tarafından bilgi verildi. Seminerlerde, umre adaylarının yanısıra umrede görevli din görevlileri de hazır bulundu.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, umrenin fazileti ile Mescidi Haram ve Mescidi Nebi hakkında bilgi verdi. Müftü Öztürk, ?Tavaf, sa'y ve diğer ibadetlerde kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçınmalısınız. Amelleri bozacak veya sevabını azaltacak herhangi bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışınız. Yolculuk hakkında mutlaka bir şeyler okuyarak, dinleyerek gittiğiniz yer ve yapacağınız işlemler hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız.? dedi.

Sözlerinin sonunda umre adaylarına hayırlı yolculuklar dileyen Müftü Öztürk, "Dualarınızda İslam âlemi, bütün Müslümanlar, ülkemiz ve bu arada bizleri de unutmayınız." diye konuştu.

Bu arada, 5 aile efradı ile birlikte umreye gidecek olan Şentürk ailesinin 10 yaşındaki oğlu Ahmet Selim Şentürk de ailesi ile birlikte seminere katıldı. Babası Mehmet Şentürk, ?Çok mutluyum. Cenab-ı Allah o kutsal beldeleri arzu eden bütün Müslüman kardeşlerimize ve küçük yavrularımıza nasip etsin.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber