Avrupa'daki ekonomik kriz, Side'de botçuları olumsuz etkiledi

Avrupa ülkelerindeki ekonomik kriz, Antalya Side'de bot turcularını da vurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sideli bot turcuları, bot turlarının canlanması için Avrupa'daki okulların kapanmasını bekliyor.

Side Botçular Kooperatifi Başkanı İbrahim Günoğur, son 10 yılın en düşük sezonunu yaşadıklarını söyledi. Avrupa'daki ekonomik krizin turistlere yansıdığını belirten Günoğur, tura çıkan turistlerin bot turunda 8 saat denizde kalmasına rağmen yeme içmeye yönelik hiç harcama yapmadığını kaydetti.

Turlara halihazırda yerli turistlerin ilgi gösterdiğini kaydeden Günoğur, 15 Temmuz'dan sonra çoğu Avrupa ülkelerinde okulların kapanacak olması nedeniyle umutlarını 2 hafta sonrasına bağladıklarını ifade etti. Günoğur, "Bot turunda çok kötü bir sezon yaşıyoruz. Alman turist hareketliliği bekliyoruz. Alman turistler gelirse botçuların nefes alacağına inanıyoruz. Avrupa'daki ekonomik kriz turistlerin alışveriş yapmasını, gezi ve eğlenceye yönelik harcamalarını kısıtlıyor. Bot turuna çıkan bir turist bırakın balık yemeyi su içmeye çekiniyor. 2 aydır beklediğimiz turist hareketliliği oluşmadı. Umudumuz başta Alman turistler olmak üzere Orta ve Kuzey Avrupalı turistler." dedi.

Sultan Botçuluk İşletme Sorumlusu İsmail Korucu, Manavgat Irmağı ve denizde bot turlarına genelde pazartesi ve perşembe günleri paket gelen turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. Bot turunda Avrupalı turistlerde geçen yıla göre 50'lik düşüş olduğunu söyleyen Korucu, turlara genelde Rus ve yerli turistlerin ilgi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber