Belediye başkanlarından 'adliyeler kapanmasın' talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM önünde toplanan bir grup ilçe ve belde belediye başkanı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bazı adliyelerin birleştirilmesine ilişkin kararını, ilçelerindeki adliyelerin kapatılacağı gerekçesiyle protesto etti.

Çeşitli illerinden gelen belediye başkanları, TBMM'nin yakınındaki Milli Egemenlik Parkı'nda toplandı. Gruptakiler adına açıklama yapan Niğde'nin Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, HSYK'nın kararı kapsamında bazı ilçe adliyelerinin birleştirileceğini bunun da 102 ilçe adliyesinin kapatılması anlamına geldiğini iddia etti.

Kararla, mülkün temeli olan adaleti, yaklaşık 2 milyon kişinin uzakta aramak zorunda kalacağını savunan Sarı, ''Adliyelerin kapatılması 3-5 kamu görevlisinin ilçeden gitmesi anlamına gelmemektedir. En basit adli hizmetler için bile yaşlı, hasta ve engelli insanlar kilometrelerce gitmek zorunda kalacaktır'' dedi.

Söz konusu kararın adliyesi kapatılacak ilçelerdeki insanların moralini bozduğunu da ileri süren Sarı, ''Son dönemlerde ülkemizde insanlarımızın adalete olan güveni artmışken, Adalet Bakanlığı'nın tavsiyesiyle HSYK'nın aldığı bu karar adalete olan güveni sarsmıştır. Sarsılan güveni tesis etmek için 102 belediye başkanının talebi doğrultusunda gözden geçirilerek kapatılan adliyelerin tekrar açılmasını arz ve talep ederiz'' diye konuştu.

Sarı, bu konuda hazırladıkları dilekçeyi Adalet Bakanlığı ve Başbakanlığa sunmak istediklerini söyledi.

Öte yandan CHP'li bazı milletvekilleri açıklama öncesi belediye başkanlarına destek ziyaretinde bulundu. Bu sırada bazı belediye başkanları, milletvekillerine teşekkür ederek, herhangi bir parti çalışması kapsamında bir araya gelmediklerini söyledi.

Bunun üzerine sadece destek vermek için geldiklerini belirten milletvekilleri, belediye başkanlarına başarı dileyerek alandan ayrıldı.

Muhabir: Sarp Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber