E-reçete, Antalya'da yüzde 75 başarı ile gerçekleştirildi

Doktorların ilaçları elektronik ortamda yazma uygulamasında (e-reçete), Antalya'da ilk gününde yüzde 75 başarı sağlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel hastane ve aile hekimlerinde uygulanmaya 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren başlatılan e-reçete uygulaması Antalya'da da başladı. Kamu ve üniversite hastanelerinde henüz başlatılmayan uygulamanın ilk gününde turizmin başkenti Antalya'da yüzde 75 oranında başarı sağlandığı açıklandı. Bu başarının sağlanmasındaki en büyük faktörün de Antalya'daki eczanelerin sistem başlatılmadan 1 hafta öncesinde gerekli bilgilendirmeleri alması gösterildi.

Antalya'da da başlatılan e-reçete uygulaması hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, uygulamanın ilk gününde aile hekimleri ve özel hastanelerin yazdığı e-reçetelerin yüzde 75'nin başarı ile gerçekleştirildiğini, hastaların çok fazla sıkıntı yaşamadan ilaçlarını alabildiklerini söyledi.

Antalya'da 970 eczane bulunduğunu aktaran Kerem Zabun, bu uygulama başlamadan önce 1 hafta boyunca oda olarak kapı kapı dolaşıp yeni sistemi anlattıklarını, Antalya ilindeki tüm eczacıların bu uygulama hakkında bilgi sahibi olduklarını vurguladı.

UYGULAMANIN İLK GÜNÜNDE 578 bin 84 KİŞİYE E-REÇETE YAZILDI

Uygulamanın başladığı ilk günde aile hekimleri ve özel hastaneler tarafından Türkiye genelinde 587 bin 84 e-reçete yazıldığını kaydeden Kerem Zabun, bunların 292 bin 165'inin eczaneler tarafından karşılandığını aktardı. Uygulamanın ilk gününde yine 1 milyona yakın eski tip kağıt reçete yazıldığının altını çizen Zabun, ?Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başlatmış olduğu bu uygulamayla ilk olarak arşivleme maliyetinin düşürüleceği amaçlandı. Ayrıca hastaların daha kolay ilaç alımı ve danışmanlık hizmetine de bu uygulamayla kolay ulaşılabileceği amaçlandı.? dedi.

Zabun, hastaların T.C. kimlik numaraları olan bir belge ve sağlık hizmeti aldıkları yer tarafından kendilerine verilmiş medula numarasıyla eczanelere başvurup elektronik ortamda yazılan ilaçlarını alabileceklerini belirtti.

?KULLANILMAYAN İLAÇLARI TOPLAMA PROJESİ BAŞARI İLE DEVAM EDİYOR'

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Eczacı Odası'nın ortaklaşa yürüttüğü ilaç toplama kampanyası devam ediyor. Bu proje ile evlerde atıl durumda bekleyen veya alındıktan sonra kullanılmayan ilaçlar eczanelere bırakılan toplama kutularında biriktiriliyor. Bu toplanan ilaçlar daha sonra da Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından sağlık güvencesi olmayan ve evde sağlık hizmeti alan kişilerin ihtiyaçları karşılanmak üzere kullanılıyor. Daha önce başlatılan bu projenin uygulamasının hala devam ettiğini söyleyen Kerem Zabun, uygulamaya katkıda bulunan vatandaşlara ve bu konuda yardımcı olan tüm eczaneci arkadaşlarına teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber