Valiler Sanibey Barajı ve Hes'te inceleme yaptı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Gaziantep Valisi Erdal Ata, Sanko Holding'in enerji sektöründeki yatırımı Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) inceleme yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Adana'nın İmamoğlu ve Aladağ ilçeleri arasında, Seyhan Nehri üzerinde inşa edilen, kurulu gücü dikkate alındığında dünya rekoru denilebilecek sürede, 1250 günde tamamlanarak üretime alınan Sanibey Barajı ve HES'te Vali Coş ve Vali Ata'ya, projeye ilişkin bilgi sundu. Sanibey Barajı ve HES'in, kurulu gücünün 317 MW, yıllık üretiminin bir milyar kWh olduğunu belirten Konukoğlu, "Yenilenebilir, çevre dostu kaynaklarla enerji üreterek, enerji üretimi için atmosfere karbondioksit salınımını engelliyoruz" dedi.

Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Bak ve Sanibey Barajı ve HES İşletme Müdürü Zafer Karakuzulu'dan da bilgi alan Adana ve Gaziantep Valileri, baraj dolu savak, gövde ve enerji santralinde de inceleme yaptı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Sanibey Barajı ve HES'in, "Su Akar Türk Bakar" sözünün bittiği ve "Su Akar, Türk Yapar" sözüne dönüşüp, anlam kazandığı muhteşem bir proje olduğunu söyledi.

"Ülkemizin önemli yatırımlarından birini görmek, incelemek fırsatı bulduk. İftihar ettik. Bu projeyi ilimize ve ülkemize kazandıran değerli başkan Sayın Abdulkadir Konukoğlu ve SANKO ailesine teşekkür ederiz" diyen V ali Coş, sözlerini şöyle sürdürdü, "İlimiz ve ülkemiz için gerçekten çok önemli bir proje. Komşu ilimiz Gaziantep'ten, ülkemizin önemli yatırım gruplarından SANKO'nun ilimizde gerçekleştirdiği Sanibey Barajı ve HES, çok muazzam bir eser olmuş. Kendilerini kutluyorum. Ortaya koydukları eser, her türlü takdirin üzerinde. Ülkemize, insanımıza hizmetin güzel bir örneği. Ülkemizi enerjide daha az dışa bağımlı kılacak projelerden birisi. Abdulkadir Bey ve emeği geçenleri kutluyorum. Baraja ismini veren babaları Sani Konukoğlu Bey'i rahmetle anıyorum. Sani Bey'in verdiği eğitim sayesindedir ki, evlatları bu eseri ortaya koymuşlardır."

Vali Coş, Sanibey Barajı'nın enerji üretimi yanında, İmamoğlu Sulaması Projesinin en önemli altyapısı olduğuna dikkati çekerek, "Adana'nın taşkından korunması açısından da çok büyük önem taşıyan Sanibey Barajı, İmamoğlu Ovası'nda 700 bin dekar alanın kapalı sistemle sulanarak üretim artışını sağlayacak çok yönlü bir proje" diye konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata da gördüklerinden çok etkilendiğini kaydederek, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun şahsında emeği geçenleri kutladı.

"İlimizin en önemli kuruluşlarının başında gelen Sanko Holding ve sahipleri Konukoğlu ailesinin komşu ilimiz Adana'da gerçekleştirdikleri bu yatırım gurur verici" diyen Vali Ata, "Ülkemiz ekonomisi ve enerji temini açısından çok büyük önem taşıyan bir proje. Abdulkadir Bey ve Konukoğlu ailesinin şahsında, enerji sektöründe ülkemiz adına çok önemli bir eser olan bu projeyi gerçekleştiren SANKO'yu kutluyorum" dedi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da, "Sayın Valilerimizin Sanibey Barajı ve HES'e yönelik olumlu değerlendirmeleri, girişimcilere şevk vermektedir. Kendilerine teşekkür ediyorum" diyerek, memnuniyetini dile getirdi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın Sanibey Barajı ve HES'teki programına, Adana İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber, Karayolları 5'nci Bölge Müdürü Yakup Dost, İmamoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ve Aladağ Kaymakamı Tamer Kılıç da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber